Bitcoin

Aantal Bitcoin transacties is met 56% gestegen in Afrika

Cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), blijven in populariteit winnen. We plaatsten eerder vandaag al een artikel waarin aangegeven werd in welke landen de adoptie van cryptocurrencies het grootst is. In dit artikel kwam naar voren dat Oekraïne op dit moment de lijst aanvoert. Het is echter zo dat het continent Afrika ook goed vertegenwoordigd wordt.

In een nieuw onderzoek van Chainalysis is namelijk duidelijk geworden dat Afrikanen zich steeds vaker wenden tot cryptocurrencies om de hoge kosten en valut-instabiliteit te ontlopen. Zo werd duidelijk dat overdrachten van en naar het continent in het afgelopen jaar met 56% gestegen is.

In het rapport kwam naar voren dat veel lokale individuen en bedrijven cryptocurrencies gebruiken om hoge kosten, complicaties in de regelgeving en valuta-instabiliteit te voorkomen. Het aantal maandelijkse overboekingen van en naar Afrika heeft de grens van 600.000 overschreden. Zoals gezegd, is het aantal maandelijkse overdrachten (lager dan $10.000) van en naar Afrika met 56% stegen ten opzichte van een jaar geleden en bedroeg in juni $316 miljoen.

Chainalysis zei dat het aantal kleine transacties dat elke maand wordt geregistreerd met 31% is gestegen tot bijna 700.000 in juni, waarbij een groot deel van de activiteit geconcentreerd is in Nigeria, de grootste economie van Afrika en het dichtstbevolkte land, samen met Zuid-Afrika en Kenia.

Bron: Chainalysis

Het is dus wel duidelijk dat het voor veel Afrikanen een stuk aantrekkelijker is om met cryptocurrencies te betalen. Afrikaanse landen kampen met devaluatie en instabiliteit van de valuta, waardoor de vraag naar en bijgevolg de kosten van het kopen van Amerikaanse dollars toeneemt. De Zuid-Afrikaanse rand heeft bijvoorbeeld meer dan 50% van zijn waarde verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar in het afgelopen decennium, zei Chainalysis, “en is consequent één van de meest volatiele fiat-valuta’s”.

In een eerder artikel op onze website werd al duidelijk dat Nigerianen steeds vaker voor cryptocurrencies kiezen. Een goed voorbeeld hiervan is Chukwuemeka Ezike. Hij stuurt maandelijks duizenden dollars aan Bitcoin om te handelen met Chinese exportbedrijven. In ruil daarvoor ontvangt hij reserveonderdelen voor auto-onderdelen, bouwmachines, etc. voor een familiebedrijf dat zijn vader meer dan 30 jaar geleden begon. Ezike werkt fulltime bij de in Singapore gevestigde crypto-exchange Huobi als communitymanager, maar werkt daarnaast ook in het bedrijf van zijn familie.

Een andere ondernemer, genaamd Abolaji Odunjo, die een gsm-winkel runt in Lagos (de grootste stad van Nigeria), gaf ook aan dat hij Bitcoin begon te gebruiken om zijn Chinese leveranciers te betalen. Hij vertelde Reuters dat Bitcoin zijn bedrijf hielp tegen de devaluatie van de valuta en hem tegelijkertijd in staat stelde te groeien. Hij zei ook dat de betaalmethode hem hielp hoge kosten te vermijden, aangezien het alternatief het kopen van steeds duurdere Amerikaanse dollars is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN