Bitcoin koers

Aantal adressen met ten minste 1 BTC bereikt recordhoogte

De maand september was een turbulente maand voor de Bitcoin koers. De maand begon met het doorbreken van het plafond van $12.000, om vervolgens herhaaldelijk onder $10k te dalen, voordat het afvlakte op het huidige niveau boven $10.200.

De constante volatiliteit van de Bitcoin koers heeft investeerders er echter niet van weerhouden om meer BTC te bezitten. Volgens het team van Glassnode is het aantal Bitcoin-adressen met ten minste 1 BTC in de loop der jaren continu gegroeid. Bekend als ‘wholecoiners’, bereikte hun aantal onlangs een nieuw record van 823.000. Het team van Glassnode deelde hun observatie via de volgende tweet:

“Onaangedaan door de prijsschommelingen van BTC, heeft het aantal netwerkadressen met ten minste 1 BTC in de loop der jaren een continue groei laten zien. Het aantal “wholecoiner” -adressen bereikte gisteren een nieuwe ATH en sloot de dag voor het eerst boven de 823k af.”

Bewijs dat Bitcoin een waardeopslag is?

Het verbinden van de punten, een toename van Bitcoin-adressen met ten minste één Bitcoin, is het bewijs dat beleggers er voortdurend op vertrouwen dat BTC een goede waardeopslag is. Het concept van Bitcoin als waardeopslag, of digitaal goud, is talloze keren onderzocht door cryptoliefhebbers en analisten. De meest recente kwam van niemand minder dan Tyler Winklevoss. Hij legde het als volgt uit:

“Bitcoin is niet alleen een schaars goed, het is de enige bekende grondstof in het universum met een deterministisch en vast aanbod. Als gevolg hiervan is Bitcoin niet onderhevig aan de mogelijke positieve aanbodschokken waarmee goud (of welke grondstof dan ook) in de toekomst te maken kan krijgen.

Bitcoin is de eerste grondstof in het universum waar het aanbod niet de vraag volgt. De vraag naar Bitcoin vergroot en kan het aanbod niet vergroten.

Naast superieure aanbodkenmerken, bezit Bitcoin alle andere kenmerken die goud waardevol maken en presteert het zelfs beter bij als we het met elkaar vergelijken.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN