Bitcoin koers

Bitcoin koers maakt soortgelijk patroon als tijdens ‘Black Thursday’

Het waren de afgelopen dagen turbulente dagen voor de Bitcoin (BTC) koers. Dit heeft ervoor gezorgd dat een groot deel van de winsten sinds eind juli zijn uitgewist. De bears hebben namelijk geprobeerd om de opwaartse trend van de koningsmunt op middellange termijn ongeldig te maken.

Zo brachten bears de Bitcoin koers verschillende keren onder het $10.000 prijsniveau, echter lukte het de bulls om de koers toch boven de $10.000 te houden. Bulls hebben voorlopig de regio tussen $9.900 en $10.000 als support gevestigd, waarbij elk daling richting dit gebied snel wordt afgewezen door koopdruk. Op moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $10.304 op Binance.

(Maak een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting)

BTC gelijkenissen tijdens ‘Black Thursday’ en september

De Bitcoin koers heeft na ‘Black Thursday‘ weer eens een significante terugval laten zien en de recente crash heeft voor enkele zorgwekkende overeenkomsten gezorgd tussen de maand maart en september. Zo werd de onderstaande afbeelding gedeeld in de Reddit r / cryptocurrency-gemeenschap.

Bovendien laat de onderstaande afbeelding goed zien hoe goed de eerste val voor de daling van Black Thursday overeenkomt met de huidige prijsactie.

Bitcoin koers kan naar $7.400 dalen

De bekende cryptocurrency analist DonAlt, met meer dan 150.000 volgers op Twitter, gaf recent aan dat de Bitcoin koers daling een bullish retest laat zien die zal worden gevolgd door een verdere stijging. Hij merkte wel op dat als Bitcoin de $10.000 support verliest, er nog steeds een grote kans is dat we een scherpe daling kunnen zien naar $7.400

“Dit is een grafiek voor de bulls. Nog steeds gewoon een bullish retest voor nu, je moet gewoon meer dan (of rond) $10k vasthouden voor de komende 20 dagen en het komt allemaal goed. Verliezen we dit dan is er een heel mooi ondersteuningsniveau van $7.400 om naar uit te kijken.”

Bron: Twitter

Analist: bullish zolang we géén daily close onder de 10k maken

Daan van Benelux Crypto (klik hier voor zijn Twitter kanaal) gaf het volgende in gesprek met ons aan over de Bitcoin koers:

In onze vorige update gaven we aan dat we een double bottom verwachtten na het uitspelen van de bullish divergence. We zien dat dit is verwezenlijkt en hebben een bounce gemaakt van de 10k zone. Ook zien we dat de RSI een nieuwe trend heeft gevormd, deze houden we van dichtbij in de gaten.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Daarnaast hebben we een mogelijke trend gespot op de price-chart, maar het is nog wachten op de 3e ‘touch’ van deze trendline voordat deze valide wordt. Onze target was de fib 1.618 , deze blijft nog steeds staan voor nu. We zijn in ieder geval bullish zolang we géén daily close onder de 10k maken.”

Bron: Tradingview

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN