Bitcoin koers

Peter Schiff geeft zijn foute Bitcoin koers voorspelling toe

De meeste mensen in de cryptocurrency-markt hebben al wel eens wat berichten voorbij zien komen van Bitcoin-criticus Peter Schiff. We hebben hem echter nooit horen zeggen dat hij het bij het verkeerde eind had. Dit is nu echter wel gebeurd.

Hij merkte namelijk op dat hij eerder ongelijk had over het feit dat de Bitcoin koers zou instorten als de goudprijs naar een recordhoogte zou stijgen, en dat de munt beter presteerde dan dat hij verwacht had. Hij gaf echter wel aan dat de recente daling naar $10.000 het begin van een bearmarkt betekent voor de munt.

Peter Schiff geeft zijn fout toe

Op zondag 6 september voerde Schiff op Twitter een gesprek met Tyler Winklevoss, medeoprichter van Gemini. Aangezien Bitcoin de afgelopen dagen zijwaartse beweging vertoont, voorspelde Winklevoss dat de koningsmunt de $10.000 als nieuwe basislijn vast zal houden. Maar Schiff klonk eerder bearish en zei dat Bitcoin zou kunnen consolideren voordat het crasht. Schiff tweette het volgende:

“Bitcoin kan net zo goed consolideren voor de volgende daling. Consolidaties na scherpe bewegingen gaan meestal door met de beweging die ze voortzetten. Hoe meer het 10K-ondersteuningsniveau wordt getest, hoe zwakker het wordt. Markten geven beleggers zelden zoveel kansen om op de bodem te kopen.”

Een Twitter-gebruiker mengde zich in het gesprek en herinnerde Schiff aan zijn eerdere voorspellingen. In juli voorspelde Schiff dat als goud zou stijgen, Bitcoin zou dalen. In antwoord daarop schreef Schiff:

“Ik had gelijk met goud, maar verkeerd met Bitcoin. De laatste slaagde erin om door de weerstand heen te komen en tot $12.000 te stijgen, grotendeels dankzij een ritje op gouden jassen en een enorme tv-advertentie-aankoop door Grayscale. Door terug te vallen naar $10.000, keerde Bitcoin echter al snel terug naar een bearmarkt.”

Gezonde correctie?

Niet iedereen is het eens met de voorspelling van Schiff. Zo heeft de populaire Bitcoin-handelaar Josh Rager aangegeven dat hij denkt dat de laatste correctie “gezond” is voor de Bitcoin koers. Hij ging verder met:

“Dit is sinds maart de grootste terugval voor de wekelijkse chart en IMO (naar mijn mening) was het nodig. 21% tot dusver in de afgelopen drie weken en op zoek naar de weekly om $10.000 vast te houden voor de wekelijkse afsluiting van vandaag. Zo niet, nou … dan zullen we het gewoon per dag moeten bekijken.”

Een andere analist HornHairs deelt de mening van Josh Rager. hij gaf aan dat de Bitcoin koers met meer dan 235% is gestegen sinds zijn laagste punt in 2020 op 12 maart 2020, en dat het daarom nodig is dat Bitcoin corrigeert en nieuwe ondersteuning vormt boven de $10.000.

Hij tweette het volgende:

“Na een heel jaar en verschillende pogingen zijn we er eindelijk in geslaagd om boven $10k te sluiten… Nu, na een bullish onderbreking in de marktstructuur op maandbasis en een beweging van +235% vanaf de bodem, zien we onze eerste terugval in een nieuwe test van dat niveau.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN