zuid-korea blockchain technologie

Eérste Zuid-Koreaanse overheidsinstantie die blockchain gaat gebruiken voor werknemers

In Zuid-Korea gaat de eerste openbare entiteit, De Korea Internet & Security Agency (KISA), vanaf oktober een op blockchain gebaseerde werknemers-ID introduceren. Dit zal gebeuren middels een smartphone-app.

Met de mobiele werknemer-ID worden verschillende gegevens opgeslagen in de blockchain, welke niet vervalst of gewijzigd kunnen worden. Bovendien wordt persoonlijke informatie die nodig is voor authenticatie gecodeerd en opgeslagen op de smartphone van de gebruiker, zodat persoonlijke informatie veiliger is dan bestaande werknemers-ID’s, legde KISA uit.

De Korea Internet & Security Agency zal volgens Yonhap ook tokens uitgeven die ‘KISA Coin’ zullen heten. Daarmee kunnen medewerkers snacks, dranken en kantoorbenodigdheden kopen. Momenteel wordt dit in een pilot getest en zal het naar verluidt binnenkort beschikbaar zijn voor het hele personeelsbestand.

Met het nieuwe ID-systeem kunnen medewerkers door QR-codes te scannen kantoortoegang krijgen en kunnen ze het ID-systeem bijvoorbeeld gebruiken voor het lenen van boeken uit de bibliotheek. KISA is van plan om eind oktober mobiele ID-kaarten voor werknemers te introduceren op het hoofdkantoor van Naju en dit jaar in de kantoren in Seoul en Pangyo.

Kim Seok-hwan, president van de Korea Internet & Security Agency, gaf commentaar op het nieuwe systeem:

“Ik hoop dat de introductie van DID mobiele werknemers-ID, voor de eerste keer in openbare instellingen, niet alleen het gemak en de veiligheid van werknemers zal verbeteren, maar ook zal dienen als een welkomstpunt voor het ontdekken van niet-persoonlijke identiteitsauthenticatiediensten in verband met lokale gerelateerde organisaties.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN