Ethereum EIP-1559

De hoge kosten op Ethereum worden omzeild door ‘maas in de wet’

Door mazen in de smart contracts van Ethereum (ETH), die gastokens worden genoemd, is het mogelijk om transacties goedkoop te verzenden door gas te “tokenizen”. Door deze ‘maas in de wet’ kan een Ethereum-gebruiker transactiekosten opkopen wanneer ze laag zijn, deze opslaan en vervolgens uitgeven wanneer de prijs onvermijdelijk weer stijgt.

Hoe werkt tokenized gas?

Blockchains zijn in de kern vereffeningslagen voor gegevens. Sommige gegevens zijn echter waardevoller dan andere gegevens, en het onderhouden van gegevens in de keten zijn kosten die node-draaiers moeten dragen.

Ethereum probeert dit probleem te verminderen door ETH terug te bieden voor het verwijderen van oude contracten of informatie uit contracten. Sommigen beweren echter dat dit nu wordt gebruikt om lagere transactiekosten te betalen.

Oorspronkelijk bedacht door een handvol academici en ontwikkelaars uit de studiegroep Project Chicago voor crypto-grondstoffen in 2017, is tokenized gas in wezen een klein script dat je uitvoert wanneer je een transactie verzendt. Dat script verwijdert eerdere gegevens die zijn opgeslagen op een smart contract voor gas toen de kosten lager waren.

Het netwerk beloont u voor het verwijderen van de oude gegevens. Als de prijs voor het verzenden van een Ethereum-transactie hoog genoeg is, kan het tokenized gas (dat de gegevens verwijdert) tot 50% ervan subsidiëren. Dat is handig in een tijd waarin gedecentraliseerde finance (DeFi) de Ethereum-vergoedingen naar nieuwe records duwt.

Door deze functie krabben ontwikkelaars zich achter het hoofd en vragen zich af of ze de oude code moeten wijzigen in het licht van een exponentiële stijging van de transactiekosten.

Dit zorgen voor constante hoge fees

Hoewel de kwestie nog steeds ter discussie staat, maken sommige ontwikkelaars zich zorgen dat tokenized gas op een dag zou kunnen fungeren als een “bodemprijs” voor transactiekosten en deze permanent hoog zou kunnen houden.

Omdat de vergoedingen in de afgelopen week twee keer recordhoogten bereikten, krijgt het Ethereum-verbeteringsvoorstel van ontwikkelaar Alexey Akhunov om zich te ontdoen van gas-tokens, (EIP) 2751, hernieuwde aandacht.

Akhunovs berekening in de Ethereum Research and Developers-berichtenapp laat zien dat ongeveer 1,5% tot 2% van de Ethereum-transacties in de zomer een prepaid gastoken gebruikte. Bovendien maken veel algoritmische handelaren hier ook gebruik van, echter neemt Akhunovs analyse deze niet mee, voegde ontwikkelaar Ali Atiia toe.

“Transactiepools zijn eigenlijk als een eenzijdig orderboek waarin je biedt op de gasprijzen. Die bestellingen, die op een bepaalde prijs worden geplaatst, zijn om ervoor te zorgen dat je de dips koopt, net zoals in het traditionele tweerichtingsorderboek”, zei Akhunov tijdens de tweewekelijkse call van de ontwikkelaar op vrijdag, eraan toevoegend dat hij nog steeds bezig is met het analyseren van de omvang van het gebruik van gastokens.

Sommigen, zoals Akhunov, waarschuwen dat het resultaat een permanent hoge markt zou kunnen zijn. Ontwikkelaar Philippe Castonguay zegt daarentegen dat het de vergoedingsmarkt alleen maar gladstrijkt.

De meningen zijn dus nog verdeeld, echter is het wel een feit dat er een oplossing moet komen voor de hogere gaskosten op het netwerk, aangezien deze bijna onbetaalbaar geworden zijn voor kleinere investeerders.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN