Bitcoin Goud

Bitcoin koers kan stijgen naar $500.000 of crashen naar nul, volgens Bloomberg analist

Top-analist Mike McGlone van Bloomberg heeft aangegeven dat de prijs van Bitcoin (BTC) of naar de $500.000 kan stijgen, of helemaal kan crashen naar nul. Dit merkte hij op in een nieuwsbrief van september waarin de Bitcoin vooruitzichten werden gedeeld.

McGlone zei verder dat Bitcoin het digitale goud zal worden en dat het beperkte aanbod en de toenemende vraag de prijsstijgingen in de toekomst verder zullen stimuleren. Bovendien weerspiegelt Bitcoin zich met de bullmarkt van 2017. Volgens hem zijn er wel wat verschillen met toen, zo hebben we nu de snelgroeiende gedecentraliseerde beurzen (DEX’s) en gedecentraliseerde finance (DeFi).

Een groot deel van de crypto-markt lijkt de bullmarkt van 2017 te weerspiegelen en de basis wordt verstevigd door de uitbreiding van gedecentraliseerde exchanges (DEX) en financiën (DeFi). Een beperkt aanbod versus een toenemende vraag naar Bitcoins samen met de macro-economische onderbouwing die een opmars naar goud ondersteunt lijkt een prijs van $500.000 mogelijk te maken, maar het zou te alle tijden zomaar kunnen falen.

BTC marktkapitalisatie zal die van goud inhalen

De voorspelling van een Bitcoin koers van $500.000 is gebaseerd op het uitgangspunt dat de marktkapitalisatie van Bitcoin uiteindelijk die van goud zal overtreffen. Wanneer je de marktkapitalisatie van goud, 9 biljoen, deelt door het maximale aanbod van 21 miljoen Bitcoin, dan zou dit ongeveer een bedrag van $425,000 opleveren.

Bitcoin koers richting $500.000, volgens Tyler Winklevoss

Mike McGlone was overigens niet de enige die een Bitcoin koers van $500.000 voorspelde. De Amerikaanse oprichter van Winklevoss Capital Management en Gemini cryptocurrency exchange, Tyler Howard Winklevoss, vertelde onlangs dat de Bitcoin koers de $500.000 zou kunnen bereiken. Hij ging zelfs verder en suggereerde dat alle indicatoren erop wijzen dat Bitcoin goud gaat inhalen.

Niks is zeker, maar analisten geloven dat de ‘fundamentals’ van Bitcoin er voor zullen zorgen dat de Bitcoin koers in de toekomst waarschijnlijk naar $500.000 en hoger zal brengen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN