crypto

Ben je de Prooi of de Jager? Crypto is een bijzondere Jungle!

Dit artikel is geschreven door Nostradamus, een professionele Cryptogroep met meer dan 20 jaar ervaring in zowel de stock als de cryptomarkt.

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Het stroomt over met de “goede” adviseurs op internet! Met stomheid geslagen lees ik soms theorie waarbij ik me afvraag of de adviseurs nu bezig zijn met het bewijzen van wat ze allemaal wel zouden kunnen zien, in plaats van dat ze bezig zijn met hun leden de juiste tools aan te reiken. Het lijkt soms wel of we op zoek zijn naar de moeilijkste patronen om hiermee cryptocurrencies beleggen tot een ware kunst te verheffen.

Ik beleg al meer dan 25 jaar. In die tijd heb ik van alles zien komen en gaan en ben soms verbijsterd dat mensen het zo moeilijk maken dat alleen nog het eeuwig volgen van de calls je profit kan brengen. Een alternatief is zelf Crypto Chart Kunstenaar te worden.

Wij zeggen stop met volgen en beleg ook in Crypto zoals jezelf bent. Bepaal dus eerst welk profiel je hebt alvorens met een Crypto Goeroe mee te doen die een heel ander profiel heeft.

Crypto is een van de gevaarlijkste Jungles van deze aardbol, eigenlijk kan je een waarde van een aandeel niet of nauwelijks bepalen en zijn 98% van de coins (aandelen) niet meer dan een whitepaper met een goed idee. Hoeveel mensen spreek je die weten hoe het moet, maar 10 jaar later er nog steeds niets mee gedaan hebben. Echt ondernemen en doelen bereiken is dus blijkbaar niet zo makkelijk. Vergeet dit nooit, je stopt je geld veelal in bedrijven die geen bestaansrecht zullen hebben. Hierdoor is traden door middel van Technische Analyses zeer populair in de Crypto Jungle. Zorg wel dat je de Tijger bent en niet de Prooi!

Tot slot wil ik je adviseren te bepalen wie jezelf bent en houdt vast aan de strategie die hierbij hoort. Mijn overtuiging is, dat als je niet weet wie jezelf bent de Crypto Jungle te gevaarlijk is om hierachter te komen.

Je beleggingsprofiel:

Waarom beleg je in crypto

  • Inkomen genereren
  • Extra pensioen
  • Als hobby
  • Hypotheek aflossen

Welke reden het ook is, ken jezelf! Weet waaraan je begint en ken de risico’s! Precies traden en beleggen is niet iets wat je overkomt, maar de uitkomst van wie je bent en hoe consequent je hier naar handelt.

Defensief:

Defensief houdt in dat je liever geen of heel weinig risico wil lopen met je geld. Je wil lekker slapen, zonder zorgen over lopende trades. Het geld mag je niet tot last zijn en moet niet heel erg veel screentime van je vragen. Met dit profiel verwacht je geen enorme winsten en van verliezen is nauwelijks sprake. Below highest is een mooie strategie die hierbij past, waarbij je naar mijn mening mooie resultaten kunt bereiken. Vergis je niet in de kracht van Full-Profits. Dit is een ondergeschoven kindje waar de Tijgers in deze profielreeks geen oog voor hebben, maar die enorm krachtig is. Veel Crypto kanalen zijn bang met dit profiel de battle aan te gaan! 

Deze trader wil de inflatie bijhouden en van het mogelijke extra rendement elke maand de winst of een gedeelte hiervan nemen en van zijn/haar vermogen genieten.

Neutraal:

Neutraal houdt volgens mij in dat je niet in zeven trades tegelijk wil springen. Je trade met een gedeelte van je vermogen actief in Crypto en hebt een gedeelte van je vermogen in een defensieve portefeuille. Op deze manier hoop je iets meer rendement te generen met een gedeelte van je portefeuille. 

Een mooie strategie zou kunnen zijn dat je twee portefeuilles hebt. 40% hiervan is super defensief (Below highest), 40% in BTC/ETH/XMR en 20% Trade je met een RRR boven de 2,5 en met een Risk van 5%. Gebruik hierbij op zeker zwart-wit indicatoren, zo heb je nooit ruzie met jezelf van wat je zou kunnen zien (wees geen Crypto Chart Kunstenaar). Indicatoren die hierbij passen zijn EMA 8 en 21, SMA 50,100 en 200, FIB en de Ichimoku Cloud (zie ons eerste artikel). 20% van je portefeuille zit in Coins die uit een trend gaan breken.

Offensief:

Offensief wil zeggen ‘ik ga helemaal los en iedereen mag het weten ook’, als ik er niet voor ga word ik de prooi. Ik durf alles en ben niet bang om te verliezen en verwacht een klapper te maken. Alles kan en alles mag. Onderbouwde waarde is niet nodig en als er een bubble is, doe ik mee (op het moment van schrijven: de DEFI projecten). Wie bang leeft zal bang sterven. Hiervoor zijn meerdere strategieën te bedenken, maar in principe is het God zegen de greep. Als dit een bewuste keuze is neem dan de verliezen en snap dat het komt door jezelf.

Bear- en Bull markten:

Iedereen denkt dat de Bulls nooit stoppen en hopen dat dit zo lang mogelijk duurt, echter de Bears ontzien niemand. Eigenlijk betekent dit niets anders dan dat het geld verplaatst wordt naar een ander speelveld! Houdt hier altijd rekening mee en laat je STOP-LOSS meelopen en bepaal vooraf je Risk Management!

Loki de nieuwe Telegram en/of Facebook?

Wat is Loki?

  • Loki maakt privacy tools

Loki is een privacy netwerk waarmee gebruikers privé kunnen handelen en communiceren via internet, en dat een reeks tools biedt om de maximale mate van anonimiteit mogelijk te houden tijdens het browsen, transacties en online communiceren.

Door gebruik te maken van de gedecentraliseerde aard van blockchain-technologie, creëert Loki nieuwe privé en veilige methoden voor interactie met internet, en bouwt het privacy gerichte applicaties, zoals berichtenservices, forums, online marktplaatsen en sociale mediaplatforms.

Nostradamus volgt deze coin al en we hebben zelf ook positie in deze coin. De devś nemen het serieus en al 116 weken krijgen we trouw de wekelijkse update met informatie over de progress van bijvoorbeeld Session (chat-app draaiend op blockchain en deze werkt zeer goed.

Wij delen de markt op in 5 segmenten

1: Echt bewezen cryotomunten (o.a. BTC, XMR, ETH, LTC) 40%
2: Platformen (o.a. EOS, LISK) 20%
3: Applicaties die reeds werken (o.a. Loki) 10%
4: Projecten die veelbelovend zijn en privacy bevorderen (o.a. Wow, ARRR) 10%
5: Coins alleen om te traden 10%

Bron: Tradingview

Conclusie Loki -BTC 

Loki is in gevecht met FIB 0.5 op 10481 we zien dat Loki in een upchannel hogere en hogere koersen neerzet, inmiddels lijken FIB 0.236 en 0.316 ingenomen en gaan de geruchten over een gang naar Bittrex deze maand. Lokiis een pareltje uit ons derde segment en wij verwachten deze maand dat FIB 0.618 op een koers van 12696 getest en misschien wel overwonnen gaat worden, long term coin, met een hele sterke basis en een bewezen product. Nu Facebook meer en meer in opspraak is en mensen op zoek zijn naar privacy, kan het bijna niet anders dan dat deze coin veel hogere koersen gaat zien!

Bitcoin challenge

We zijn op dit moment bezig met een Challenge, hierin proberen we van 0.1 BTC naar 10 BTC in een jaar te komen!
Volg ons op telegram: Crypto trading NL | Nostradamus | Benelux / België / Nederland | Dutch

Nostradamus is een Professionele Cryptogroep met meer dan 20 jaar ervaring in zowel de stock als de cryptomarkt. Wij traden op basis van TA (Technische Analyse). 

Volg ons op Telegram en stel gerust je vragen en kijk op onze website voor meer gratis trainingen!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN