Crypto Nieuws

Warren Buffet verkoopt groot deel van Wells Fargo aandelen, wat goed nieuws kan zijn voor goud en Bitcoin

Warren Buffett en Berkshire Hathaway hebben nu ook hun positie op de Amerikaanse bank Wells Fargo verlaagd, wat aangeeft dat de conglomeraat gelooft dat Amerikaanse banken het de komende tijd erg lastig gaan krijgen. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

100 miljoen aandelen verkocht

Gedurende zijn carrière heeft Buffett het belang van waarde-investeringen en cashflow benadrukt. De investeerder geeft doorgaans de voorkeur aan bedrijven met voorspelbare en stabiele activiteiten die resulteren in een consistente winstgevendheid.

In juli boekte Wells Fargo een verlies van $2,4 miljard, het eerste verlies sinds de huizencrisis van 2008. Na het teleurstellende kwartaalrapport zei het bedrijf dat het zijn dividend zou verlagen tot 10 cent per aandeel.

Warren Buffett en Berkshire Hathaway hebben door deze teleurstellende resultaten hun positie op Wells Fargo aanzienlijk verlaagd door 100 miljoen aandelen te verkopen. Het Orakel van Omaha blijft zijn posities in bankaandelen inkorten, wat op zijn beurt de bullish case voor goud en Bitcoin (BTC) versterkt.

Berkshire had naar verluidt op een gegeven moment $32 miljard aan aandelen in Wells Fargo, meldde Fox Business. Het investeringsconglomeraat bezit nu 3,3% aan eigen vermogen van de geldschieter, ter waarde van ‘slechts’ $3,36 miljard.

Moody’s rating gewijzigd naar negatief

Tevens verlaagde Moody’s de rating van Wells Fargo van stabiel naar negatief, daarbij verwijzend naar het trage proces om de governance te herzien. Het bedrijf hanteert een ratingsysteem dat licht afwijkt van dat van S&P. Deze ratings worden uitgegeven na bedrijfsonderzoek voor obligaties.

Allen Tischler, een analist van Moody, zei het volgende:

“De verandering in de vooruitzichten weerspiegelt Wells Fargo’s langzamer dan verwachte tempo bij het oplossen van de oude tekortkomingen op het gebied van governance, toezicht, compliance en operationeel risicobeheer. Het trage tempo drukt op de kostenbasis en ondermijnt het winstpotentieel tegen de achtergrond van uitdagende bedrijfsomstandigheden.”

De samenloop van het driemaandelijkse verlies, de dividendverlaging en de verlaagde vooruitzichten hebben Buffett er waarschijnlijk toe gebracht zijn positie in te korten.

Het besluit toont aan dat Buffett veiligheid zoekt in termen van cashflow en een indekking tegen inflatie. De eerdere investering in Barrick Gold voedt de bullcase van Bitcoin, omdat de perceptie van BTC als een waardeopslag verbetert, vooral gezien de nauwe correlatie tussen de twee sinds de crash van maart 2020.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN