YFI

Bitcoin is niet meer de duurste cryptocurrency van dit moment

Bitcoin (BTC) staat al jaren bekend als de koningsmunt. Het is namelijk zo dat Bitcoin de eerste cryptocurrency is, de hoogste prijs heeft en altijd de hoogste marktkapitalisatie heeft. Momenteel is echter één van die drie factoren niet meer geldig. Het is namelijk zo dat de prijs van de vrij onbekende munt YFI de Bitcoin koers heeft ingehaald.

De prijs van YFI is onstuitbaar gebleken, dankzij de groeiende vraag naar gedecentraliseerde finance (DeFi). YFI is in de afgelopen dagen met meer dan 50 procent gestegen en is momenteel meer dan $15.000 waard, volgens gegevens van CoinMarketCap.

YFI kost meer dan BTC

Alle ogen zijn de laatste tijd gericht op yEarn finance token YFI. Sinds de lancering eind juli door ontwikkelaar Andre Cronje, is de prijs van de altcoin omhooggeschoten naar nieuwe recordhoogtes. Terwijl de koers begon met $32, en sindsdien is YFI met meer dan 32.000% gestegen, tot de huidige prijs van ongeveer $15.000. De Bitcoin koers daarentegen staat op het moment van schrijven ongeveer op $11.863. De benchmark-cryptocurrency zakte onlangs onder de belangrijke grens van $12.000, na een stijging tot $12.500.

Met name yEarn Finance is het allereerste project dat is gebouwd op de Ethereum-blockchain die de totale controle over het bestuur aan de tokenhouders heeft gegeven. Bovendien heeft het token geen pre-mine en geen toewijzing aan de oprichter – waardoor het bijna net zo gedecentraliseerd is als Bitcoin.

De prijs van YFI is gestegen in combinatie met de totale waarde die is vastgelegd in het yEarn Finance-protocol. Op dit moment zit er minstens $684,6 miljoen vast in het DeFi-protocol, onthullen gegevens van DeFi Pulse.

Maar wat nog interessanter is aan de snelle opkomst van YFI, is het feit dat het team achter het project de token openlijk een “volledig waardeloze 0-voorraadtoken” met “0 financiële waarde” heeft genoemd.

Wat komt er hierna voor YFI?

Hoewel de prijs van YFI nu boven de $15.000 ligt, schommelt de marktkapitalisatie nog steeds rond de $448 miljoen. Of de prijs van het activum echter zal blijven stijgen, is natuurlijk maar de vraag.

Terwijl sommige analisten denken dat het activum op korte termijn toe is aan een correctie, verwachten anderen dat de opleving zal aanhouden – zodat YFI zelfs duurder kan worden dan twee BTC.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN