Zwitserse staatsbank gaat crypto-diensten aanbieden

De Zwitserse Basler Kantonalbank werkt aan de lancering van cryptocurrency-gerelateerde diensten. Dit volgens een artikel dat gisteren op Cointelegraph verscheen.

De Basler Kantonalbank is een Zwitserse kantonnale bank, die in bezit is van de staat, en is één van de 24 kantonnale banken die de 26 kantons van Zwitserland bedienen. Basler Kantonalbank werd opgericht in 1899 en had in 2019 15 vestigingen met 842 werknemers; het totale vermogen van de bank bedroeg CHF 27,305 miljard (ongeveer €25 miljard).

Zwitserse staatsbank betreedt crypto-markt

Verschillende bronnen hebben nu bevestigd dat de staatsbank van plan is om de crypto-markt te betreden. Dit zal in de vorm van handels- en opslagdiensten zijn voor cryptocurrencies. Naar verluidt werken een dochteronderneming van BKB en een andere Zwitserse bankgroep, Bank Cler, samen om de nieuwe aanbiedingen te onthullen.

Een vertegenwoordiger van BKB vertelde de bronnen:

“In de BKB Groep werken we om onze klanten een oplossing te bieden voor het verhandelen en deponeren van geselecteerde cryptocurrencies. Als een gevestigde regionale (Basler Kantonalbank) en inderdaad nationale (Bank Cler) bankgroep willen we onze klanten veilige toegang geven aan deze nieuwe financiële producten.”

Met deze plannen is Basler Kantonalbank de eerste bank in Zwitserland, die door de overheid wordt gesteund, die de crypto-markt betreedt.

Jongere generatie aanspreken

Bank Cler heeft verder aangegeven dat zij de CEO van Tokensuisse, Alain Kunz, binnen willen halen om de nieuwe eenheid te leiden. Kunz is een van de toonaangevende Zwitserse experts op het gebied van cryptocurrency. Hij is ook één van de beroemdste leden van de beruchte Zwitserse Crypto Valley.

Deze stap is een duidelijk signaal dat de bank de cryptocurrency-markt serieus neemt en ziet dat hier voldoende kansen liggen. Daarnaast is het een signaal dat zij de jongere generatie willen bereiken. Het is namelijk zo dat de jongere generatie massaal de crypto-ruimte betreden en om hen te bereiken zal de bank hen in deze branche ook moeten kunnen voorzien van diensten.

Amerikaanse banken mogen ook crypto-diensten aanbieden

Vorige maand plaatsten wij al een bericht waarin duidelijk werd dat de Amerikaanse Office of the Comptroller of the Currency (OCC) de banken in de Verenigde Staten toestemming heeft gegeven om cryptocurrencies voor hun klanten te bewaren.

De goedkeuring kwam als een verrassing voor velen in de crypto-markt. Wie had 2 jaar geleden gedacht dat Amerikaanse banken crypto-diensten mogen gaan aanbieden? Het is echter nu werkelijkheid geworden en van dit positieve sentiment wat er momenteel bij de toezichthouder hangt, willen velen in de crypto-markt gebruik maken.

Waarnemend controleur van de valuta Brian Brooks zei het volgende over het nieuws:

“Van kluisjes tot virtuele kluizen, we moeten ervoor zorgen dat banken kunnen voldoen aan de financiële behoeften van hun klanten van vandaag.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!