Ethereum koers bereikt hoogste prijs in 2020

De Ethereum (ETH) koers heeft vandaag de hoogste piek van 2020 bereikt, met een prijs van maar liefst $313,14 dollar. Op het moment van schrijven beweegt de koers rond de $308 dollar, volgens gegevens van CoinMarketCap.

Vanaf begin juli heeft de Ethereum een mooie koersstijging neergezet en de prijs is inmiddels met meer dan 35% gestegen.

Ethereum koers stijgt, maar wat is de reden?

De stijging van de Ethereum koers kan wellicht te maken hebben met de opkomst van gedecentraliseerde financiering (DeFi). De totale waarde die is opgesloten in gedecentraliseerde financiële applicaties is in slechts twee weken tijd van $2 miljard naar $3 miljard gestegen. De totale waarde is op dit moment al 3.55 miljard, volgens gegevens van DeFi Pulse.

Dit zijn op momenteel de top drie DeFi platforms op het Ethereum netwerk:

  • Maker ($910 miljoen)
  • Compound ($649.8 miljoen)
  • Aave ($508.9 miljoen)
Bron: DeFi Pulse

Yield Farming

DeFi is snel gegroeid sinds de trend van Yield Farming. De trend, die halverwege 2020 begon, is een methode waarmee mensen vaste of variabele rente kunnen verdienen door hun crypto te investeren in een DeFi-markt.

Wall Street veteraan investeert in Ethereum

Onlangs werd ook bekend dat Wall Street veteraan, Raoul Pal, in Ethereum heeft geïnvesteerd. Een Twitter gebruiker vroeg of hij de tijd heeft gehad om een positie in ETH te krijgen, waarop hij met ‘ja’ antwoordde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!