Bitcoin ziet een daling in institutionele klanten, aldus analisten

Bitcoin ziet een daling op het gebied van institutionele klanten, volgens een technische indicator die het geld meet dat de cryptocurrency-markt binnenstroomt.

Analisten van het onafhankelijke investeringsbeheerbedrijf Phi Deltalytics zagen de daling voor het eerst en merkten op dat dit een diepere neerwaartse beweging betekent.

Ze zagen deze trend op de CME Open Interest Money Flow Index, een indicator die de institutionele interesse in Bitcoin-futures interpreteert op basis van metingen van nul tot 100. Een daling onder de 50 geeft een dalende trend aan onder welvarende investeerders – en vice versa.

Zoals hierboven te zien is vergeleek het bedrijf twee vergelijkbare fractals van begin 2020 en eind 2018. In beide gevallen volgde een daling van de CME Money Flow Index onder de 30 na ten minste drie maanden bearish correctie.

De analisten van Phi Deltalytics merkten verder op dat perioden met een lage Open Interest doorgaans plaatsvinden nadat Bitcoin een lokale top heeft gevormd. Ze hebben dit met een fractal vanaf september 2019 aangetoond. Bitcoin bereikte toen de maand ervoor bijna $14.000, gevolgd door een neerwaartse correctie in de latere maanden.

In die periode daalde ook de CME Open Interest Money Flow Index, deze daalde uiteindelijk onder de 30 in september 2019. Tegen december 2019 was Bitcoin verder gedaald om zijn laagste punt van het jaar te bereiken in de buurt van $6.300.

In 2020 bereikte Bitcoin een piek in de buurt van $10.500 in februari voordat “Black Thursday” gebeurde en voor een daling van $7.939 naar $4.346 zorgde (~45%). De CME-index in juni zakte onder de 30. Phi Deltalytics ziet het als een teken van een aanhoudende neerwaartse trend in de komende maandelijkse sessies. Ze gaven het volgende aan:

“Om een ​​korte termijn break boven 10k scenario te laten werken, zouden we graag zien dat de institutionele netto posities omkeren naar een stijgende trend.”

Grayscale koopt 19.879 BTC in één week tijd

Deze resultaten zijn opvallend te noemen, aangezien wij vorige maand nog een artikel plaatste over Grayscale Investments. Zo zou de populaire cryptocurrency-investeringsmaatschappij, die zich richt op instituties, vorige maand in een week tijd alleen al 19.879 BTC aan hun Bitcoin Trust hebben toegevoegd. Deze toevoegingen zorgde ervoor dat het bedrijf ongeveer 400.000 BTC beheerde.

De populaire onderzoeker Kevin Rook tweette het volgende:

“Grayscale heeft sinds vorige week 19.879 BTC aan hun Bitcoin Trust toegevoegd (53.588 BTC sinds de halvering).

Bitcoin-miners produceerden sinds vorige week slechts 7.081 BTC (39.544 BTC sinds halvering).

Dit betekent bijna 400.000 BTC onder het beheer van GBTC.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!