Mede-oprichter Ripple betaalt voor honderden beveiligingscamera’s in San Francisco

Chris Larsen, mede-oprichter en voormalig CEO van blockchain-startup Ripple, zou naar verluidt de installatie van honderden beveiligingscamera’s in San Francisco bekostigen. Dit volgens een artikel dat gisteren op de New York Times verscheen.

De NYT legde ook uit hoe het systeem zou werken:

“Buurtbewoners werken samen en beslissen waar de camera’s worden geplaatst. Ze worden op privéterrein geïnstalleerd, na goedkeuring van de eigenaar van het onroerend goed, en in San Francisco willen veel huis- en bedrijfseigenaren ze. De beelden worden gecontroleerd door de buurtcoalitie. De camera’s nemen altijd op.”

De reden achter deze massale installatie van beveiligingscamera’s is om vermogenscriminaliteit in de stad te ontmoedigen. De NYT zei verder dat Larsen:

“Betaalt voor een privénetwerk van high-definition beveiligingscamera’s in de stad. Zoom in en je kunt de fijnste details zien; de sticker op een mobiel, het merk van een rugzak, de kleur van iemands ogen.”

1xbit

Verder werd in het artikel duidelijk gemaakt dat de camera’s niet verborgen zijn omdat Larsen gelooft dat ze kunnen dienen als afschrikmiddel en als hulpmiddel bij onderzoeken. Het is echter nog niet duidelijk hoe effectief het systeem tot nu is geweest.

Volgens de krant begonnen de inspanningen van Larsen al in 2012. Op dit moment financiert hij “een netwerk van meer dan 1.000” en betaalt hij voor gemeenschapsgerichte organisaties om deze te beheren. “Ook financiert Larsen de al lang bestaande non-profit SF Safe, die buurtwachtgroepen en de politie ondersteunt. “

Hoewel het initiatief de angst voor privacy heeft aangewakkerd, beweerde Larsen dat zijn inspanningen uiteindelijk zouden leiden tot meer actie op gemeenschapsniveau.

Volgens de Times maken op dit moment 135 blokken in San Francisco deel uit van het cameranetwerk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!