Ethereum

2020 is het jaar van DeFi, maar wanneer gaat de Ethereum koers hiervan profiteren?

In minder dan een maand tijd is de hoeveelheid onderpand in de DeFi-markt verdubbeld. Compound Finance is nog steeds het meest dominante platform met een marktaandeel van ~32%, hoewel anderen hard aan de weg aan het timmeren zijn om deze markt te veroveren met hun yield farming en incentives voor staking.

Ethereum DeFi
Ethereum DeFi
Bron: DeFi Pulse

We kunnen er bijna niet meer omheen dat 2020 het jaar van DeFi is. Zo zei Business Director bij Kraken, Dan Held, het volgende op Twitter:

De opmerking werd grotendeels opgevat als Bitcoin-maximalisme door Shapeshift CEO en Eric Voorhees. Hij was het dan ook niet eens met de toon van Dan Held over altcoins. Eric Verhees antwoordde met het volgende:

“Altcoins zijn met 100-1000x gestegen sinds 2014 toen ze “kwamen en gingen”. Stabiele munten zijn enorm geworden. Smart contracts zijn echt en verbazingwekkend. Je vermeldt crypto finance verschijnselen die opkomen en blijven, in plaats van flits in de pan trends.”

Gaat de Ethereum koers profiteren?

Door al deze ontwikkelingen op het gebied van DeFi, zou je denken dat de Ethereum koers ook zou moeten gaan profiteren. DeFi-tokens zijn onlangs op stoom, met een aantal van hen – waaronder KNC, SNX, Ren, BNT, COMP en BAL – die de afgelopen maand met drievoudige cijfers zijn gestegen. Velen beginnen zich dan ook af te vragen waarom de Ethereum koers zo futloos is gebleven.

De Ethereum koers is de afgelopen dagen met ongeveer 10% gestegen naar iets minder dan $250, waar een grote weerstand ligt. Het langetermijnbeeld is echter vlak gebleven, waarbij het actief hetzelfde niveau handelt als drie jaar geleden. Tot nu toe heeft de koers nog niet weten te profiteren van de DeFi-‘hype’.

De meest voor de hand liggende reden hiervoor is schaalbaarheid. Ethereum lijdt onder zware belasting: als transacties omhoog schieten, stijgen ook de netwerkkosten. De kosten voor het gebruik van het Ethereum-netwerk zijn de afgelopen maand hoger geweest dan die voor Bitcoin. Dit maakt de kleine operaties in DeFi onhoudbaar tegen huidige gastarieven.

Pas als laag 2 volledig is geïmplementeerd, en het netwerk duizenden transacties per seconde kan verwerken in plaats van een schamele 15, kan de Ethereum koers pas echt losgaan. Fase 0 van ETH 2.0 zou vóór het einde van dit jaar worden geïmplementeerd. Tot die tijd blijft de Ethereum koers waarschijnlijk vastzitten in deze range.

Wat denken jullie? Geloven jullie ook dat de Ethereum koers pas los kan gaan als Ethereum 2.0 is geïmplementeerd? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN