Steve Hanke: Bitcoin is pas een echte valuta als het wordt ondersteund door goud

Volgens Johns Hopkins University-econoom Steve Hanke kan Bitcoin (BTC) niet echt als een echte valuta functioneren, tenzij het wordt ondersteund door iets met een stabiele waarde. Dit volgens een bericht dat gisteren op ZyCrypto verscheen.

Hanke staat erom bekend hard te zijn tegenover Bitcoin, maar hij heeft niets tegen de cryptocurrency-sector als geheel. Hij gelooft dat blockchain nuttig kan zijn bij het creëren van digitale activa, maar blijft ervan overtuigd dat deze activa moeten worden ondersteund door iets van waarde, zoals goud.

Hanke tweette hierom ook het volgende over Bitcoin:

“Bitcoin is geen valuta, het is een speculatieve waarde. Om een ​​crypto-“valuta” een echte valuta te laten zijn, moet deze aan goud zijn gekoppeld.”

Dit is niet de eerste keer dat Hanke dit statement maakt. In het verleden heeft hij al aangegeven dat hij vindt dat elk digitaal activum moet worden ondersteund door een “mand met grondstoffen” om echte waarde te krijgen.

1xbit

Onlangs sprak hij ook al negatief over de koningsmunt en de algehele toestand van de crypto-markt. Hij tweette toen het volgende:

“Bitcoin is een zeer speculatieve aanwinst, geen valuta. Onbetrouwbaarheid, gebrek aan stabiliteit en fraudegevoeligheid zullen cryptocurrencies blijven kwellen. Laat u niet misleiden, het kopen van Bitcoin is een spel voor gekken.”

Om daad bij het woord te voeren heeft Hanke samengewerkt met de crypto-exchange AirTM om deze “multi-commodity backed digital asset” te creëren. AirTM hoopt hiermee “wereldwijd verbonden” financiële diensten aan te bieden in ontwikkelingslanden door p2p-oplossingen te bieden. Hanke’s eigen visie is om stabiele en bruikbare financiële producten met gebruik van blockchain.

“In de afgelopen vijf jaar werd cryptocurrency geplaagd door oplichting, effectenfraude en magisch denken, waardoor het spaargeld van miljoenen, door FOMO gekgemaakte, investeerders heeft vernietigd. Maar cryptocurrency is veelbelovend als een mechanisme voor de directe overdracht van donaties aan, in armoede gedreven, Venezolanen. Inderdaad zal Airdrop Venezuela aantonen dat cryptocurrencies via peer-to-peer-beurzen op de vrije markt kunnen worden omgezet in bruikbaar geld – echt geld om echte dingen te kopen.”

Hanke blijft dus gemengde signalen geven over de wereld van cryptocurrency. Hoewel hij voortdurend waarschuwt voor de volatiele cryptomarkt en de aanwezigheid van frauduleuze activiteiten, beweerde hij dus ook dat Venezuela het gebruik van blockchain kan gebruiken om hun financiële crises op te lossen. Hanke heeft ook meerdere keren herhaald dat een op blockchain gebaseerd digitaal activum nuttig kan zijn in de financiële wereld als het correct is ingesteld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!