Braziliaanse financiële toezichthouder blokkeert Binance’s crypto-derivaten

De Braziliaanse financiële toezichthouder, de Comissão de Valores Mobiliários (CVM), heeft de toonaangevende cryptocurrency-beurs Binance geblokkeerd van het aanbieden van crypto-derivaten in het land. Dit volgens een officieel bevel dat gisteren gepubliceerd werd.

Het bevel werd als eerste gerapporteerd door het lokale nieuwsplatform, Portal do Bitcoin, en beweerde dat Braziliaanse toezichthouders derivatencontracten als effecten behandelen, ongeacht het feit dat de onderliggende activa cryptocurrencies zijn.

Het bevel luidde als volgt:

“Het blijft duidelijk dat er aanwijzingen zijn dat het bedrijf BINANCE FUTURES, via de pagina “www.binance.com” op het wereldwijde web, klanten in Brazilië vestigt met een openbaar aanbod van bemiddelingsdiensten voor derivaten.”

Het bevel ging verder met toevoegen dat Binance “niet bevoegd is” om op te treden als tussenpersoon voor effecten in het land.

De CVM heeft bepaald dat Binance het “uitzenden van een openbare aanbieding van effectenbemiddelingsdiensten”, inclusief derivatenproducten, onmiddellijk moet stoppen, anders wordt er een dagelijkse boete van omgerekend ~€165 opgelegd.

Het bevel maakt echter niet duidelijk of Binance’s spot trading services wel in Brazilië mogen blijven opereren. We gaan er echter van uit dat dit wel het geval is.

1xbit

Brazilië heft blokkering op WhatsApp betalingen op

Eerder deze maand werd duidelijk dat de Braziliaanse toezichthouder het verbod op Facebook’s WhatsApp betalingsfunctie weer ongedaan heeft gemaakt.

Whatsapp kondigde vorige maand aan dat het betalingen op zijn platform, voor meer dan 120 miljoen gebruikers in Brazilië, mogelijk zou maken. Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, gaf aan dat het overmaken van geld net zo eenvoudig zou zijn als het delen van een foto.

De betalingsfunctie werd echter kort na de aankondiging geblokkeerd door de Braziliaanse antitrustwaakhond, de Administratieve Raad voor Economische Defensie (CADE). Daarnaast bevroor de centrale bank van Brazilië alle WhatsApp-betalingen en beweerde dat het een risico voor de betalingsindustrie vormde.

Deze blokkering werd vanuit CADE al snel weer opgeheven, echter is de centrale bank nog niet overstag gegaan. Dit zorgt er voor dat de functie nog steeds niet beschikbaar is voor WhatsApp gebruikers in Brazilië.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!