Anthony Pompliano: Ripple kan heel groot worden, maar dit wil niet zeggen dat XRP dit ook wordt

De mede-oprichter van Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano, gaf aan dat hij gelooft dat het succes van Ripple niet noodzakelijk de waarde van XRP zal verhogen. Dit gaf de Bitcoin-bull aan in de laatste aflevering van zijn podcast “The Pomp”.

In de aflevering legde Pompliano uit waarom hij een fan is van Ripple als betalingsbedrijf, maar niet zo geïnteresseerd in de cryptocurrency XRP.

“Ik zie de voordelen [van XRP] binnen het Ripple-ecosysteem. Wat ik niet begrijp, en ik denk waarom ik er voor kies niet betrokken te willen raken bij XRP, is waarom mensen het kopen, speculerend over toekomstige prijsbewegingen.

Als Ripple succesvol is, betekent dat niet dat XRP succesvol moet zijn …

Als je XRP en Ripple scheidt, Ripple als een softwarebedrijf dat betere software voor banken wil bouwen, is het een no brainer als venture capital investering. Ik baal ervan dat ik niet in Ripple heb geïnvesteerd in de seed ronde.”

Bitcoin kan miljoenen waard worden

Anthony Pompliano ging in zijn podcast tevens in waarom Bitcoin (BTC) wél een goede investering is, echter gaf hij ook aan dat het ook naar nul kan zakken.

“Bitcoin is het meest binaire wat je kunt vinden. Het zal ofwel miljoenen dollars per munt waard zijn of het zal in feite niets waard zijn.”

De manager van Morgan Creek Digital zegt dat hij denkt dat Bitcoin de enige technologie ter wereld is die zowat iedereen op aarde kan bereiken. Hij verwacht ook dat er een grote verschuiving zal plaatsvinden als mensen het ware potentieel van BTC, als een store-of-value, beginnen te begrijpen.

“Jij, ik en iedereen onderschatten hoe groot [Bitcoin] kan worden.”

Hij ging verder met:

Net zoals Uber een marktvergotende technologie was, was het niet alleen gericht tegen taxi’s. Het bleek er zelfs voor te zorgen dat sommige mensen nu geen auto meer hebben. Hetzelfde kan hier gebeuren. Misschien stop ik mijn rijkdom niet in een store-of-value, maar stop ik het in een ‘valuta’ omdat het een deflatoire valuta is.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!