Ethereum koers

Ethereum’s dagelijkse transactievolume bereikt 1 miljoen

De afgelopen maanden is de netwerkactiviteit op Ethereum (ETH) enorm gestegen als gevolg van de stijgende vraag naar gedecentraliseerde finance-applicaties (DeFi) en de toenemende anticipatie op ETH 2.0.

Het is nu zelfs zo dat het aantal dagelijkse transacties op de Ethereum blockchain de 1 miljoen overschreden heeft, een niveau dat sinds januari 2018 niet meer gezien was.

Een snelle groei

Sinds januari 2020 is het dagelijkse transactievolume van de Ethereum-blockchain binnen zes maanden gestegen van 435.000 naar 1.073 miljoen.

Bron: Etherscan.io

Twee factoren hebben waarschijnlijk geleid tot een stijging van 146,6% van de gebruikersactiviteit op Ethereum: een piek bij investeerders die geld naar DeFi-applicaties sturen en stablecoin-transfers op de keten.

Met DeFi-platforms kunnen gebruikers in wezen conventionele financiële diensten uitvoeren in een gedecentraliseerde omgeving. Zo kunnen investeerders via DeFi hun cryptocurrencies uitlenen aan kredietnemers. In ruil daarvoor stimuleren kredietnemers geldschieters met een maandelijks rendement.

Om gebruikers DeFi te laten gebruiken, moeten ze eerst geld overmaken op het blockchain-netwerk. Dat kan ETH, Tether of een andere token zijn. Om dat te doen, moeten de gebruikers transacties naar en van DeFi-applicaties verzenden.

Wanneer de vraag op DeFi-applicaties blijft toenemen, leidt dit onvermijdelijk tot een snelle toename van het transactievolume op het blockchain-netwerk. Het toenemende gebruik van stablecoins, zoals Tether, voedt daarnaast ook het groeiende dagelijkse volume van Ethereum.

De marktkapitalisatie van USDT staat op dit moment op bijna $9,2 miljard, wat het de nummer 3 cryptocurrency maakt op CoinMarketCap. De sterke belangstelling voor Tether zorgde er ook voor dat de gebruikersactiviteit op Ethereum toenam.

Adoptie van DeFi bij grote bedrijven zal nog wel even duren

Sinds in crash in afgelopen maart, ook wel bekend als Black Thursday, heeft de DeFi-markt een herstel in V-vorm voltooid. De totale waarde die in DeFi was vergrendeld bereikte een recordhoogte van $1,53 miljard.

Compound, dat Maker en Synthetix overtrof om het meest dominante DeFi-protocol te worden, heeft nu $588,3 miljoen op zijn netwerk.

Dit wil echter niet betekenen dat de adoptie van DeFi bij grote bedrijven al om de hoek staat. Jacob Franek, mede-oprichter van CoinMetrics, tweette hier het volgende over:

“Het kan bijvoorbeeld nog twee tot vijf jaar duren voordat zeer grote instellingen zich er comfortabel bij voelen om hun kritieke infrastructuur over te zetten naar ETH 2.0 en belang te kopen. Dat gebeurt niet binnen zes maanden, onder welk optimistisch scenario dan ook.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN