Ripple lanceert ODL voor Verenigd Koninkrijk, terwijl ODL-service in Mexico een all time low bereikt

Er is onlangs nieuws naar buiten gekomen dat Ripple zich gaat concentreren op het Verenigd Koninkrijk met hun ODL-services, met een nieuw paar GBP/XRP. De ODL-corridor van Ripple in Mexico is echter minder goed aan het gaan en heeft onlangs een dieptepunt bereikt.

Wat is Ripple’s On Demand Liquidity (of ODL)?

Internationale betalingen, vooral in opkomende markten, vereisen dat bedrijven voorgefinancierde rekeningen aanhouden in bestemmingsvaluta’s.

RippleNet biedt hiervoor een alternatief. Terwijl elke financiële instelling op het netwerk profiteert van betrouwbare, directe en goedkopere transacties, kunnen degenen die het digitale activum XRP gebruiken om liquiditeit te verkrijgen, binnen enkele seconden kapitaal vrijmaken en profiteren van concurrerende tarieven.

Bron: Ripple

Pond Sterling beschikbaar op ODL

De behoefte aan digitalisering van contant geld en gebruik van virtuele overmakingen is nu groter dan ooit. Door de pandemie zijn veel mensen quarantaine en weg van hun families. De Senior Vice President of Product van Ripple plaatste onlangs een blogpost over dit onderwerp, waarin werd gesuggereerd dat het bedrijf zich zal inzetten om transacties met een lagere waarde mogelijk te maken via ODL. Daarnaast had Birla onthuld dat Ripple dit jaar nieuwe ODL-corridors zou uitrollen.

Dit laatste lijkt echter al te gaan gebeuren, aangezien de Pond Sterling nu een ODL-corridor heeft gekregen. De Luxemburgse beurs, Bitstamp, ondersteunde al EUR/XRP. Uit de laatste rapporten blijkt echter dat ODL-services voor GBP/XRP nu ook live zijn.

Liquiditeit in Mexico bereikt dieptepunt

Twitter-account, Liquidity Index Bot, die de liquiditeitsindex van de XRP in verschillende corridors in de gaten houdt, heeft grafieken gedeeld waarin naar voren kwam dat de liquiditeit van XRP/MXN sinds begin deze maand aanzienlijk gedaald is. Uit de laatste grafiek blijkt dat de liquiditeitsindex voor het Bitso XRP/MXN-paar een historisch dieptepunt bereikte van 8.516.939.

https://twitter.com/LiquidityB/status/1272695651311194117

Eind vorige maand noteerde de liquiditeitsindex van het paar nog opmerkelijke hoogtepunten. Het paar bereikte de afgelopen maand zelfs een recordhoogte van 37.356.271. Daarnaast zagen ook andere paren zoals XRP/AUD, XRP/PHP en XRP/EUR de afgelopen dagen een daling in de liquiditeit.

Transacties kunnen verstuurd worden zonder XRP te gebruiken

Een paar dagen geleden legde David Schwartz, de CTO van Ripple, op Twitter uit hoe bepaalde transacties kunnen plaatsvinden zonder XRP te gebruiken. Als reactie hierop nam een Twitter-gebruiker contact op met Schwartz en vroeg of de ODL van Ripple zou werken zonder XRP te kopen of verkopen. Waarop Schwartz antwoordde:

“We kozen om een aantal redenen ervoor om eerst fiat-to-fiat te doen, maar de grootste reden is dat het helemaal zonder XRP-infrastructuur kan werken, zodat het het snelst kan worden ingezet. Vervolgens konden we XRP gebruiken waar het de meeste impact zou kunnen hebben met een direct aanbod van klanten en betalingen om aan te boren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!