Bitcoin koers

De interesse in Bitcoin-opties lijkt omhoog te schieten

Zoals gezegd lijkt de interesse in Bitcoin-opties de afgelopen tijd omhoog te schieten. Alleen al in de afgelopen drie maanden is de CME Group enorm gegroeid, met een stijging van $4 miljoen tot ongeveer $373 miljoen aan contracten sinds maart.

Waarom Bitcoin-opties?

Opties zijn derivatencontracten op basis van de waarde van het onderliggende instrument. Een calloptie (bullish bet) geeft de houder het recht, maar niet de verplichting om het actief tegen een specifieke prijs op of vóór de vooraf bepaalde datum te kopen. Ondertussen vertegenwoordigt een putoptie (bearish bet) het recht om te verkopen.

Eén van de problemen die veel zakelijke investeerders tegenkomen, is dat ze om de een of andere reden niet de mogelijkheid hebben om zelf Bitcoin te houden of dat ze denken dat Bitcoin niet betrouwbaar genoeg is gezien de volatiliteit en prijsschommelingen.

Bitcoin-opties zijn dus meestal het perfecte antwoord, omdat ze deze investeerders in staat stellen om deel te nemen aan de crypto-markt, terwijl ze enkele van de financiële problemen vermijden.

Waarom deze stijging?

Interesse in Bitcoin-opties heeft uiteindelijk geleid tot open call interest, die op het moment van schrijven behoorlijk bullish lijkt te zijn. Zach Le van Pirata Capital Management legde in een interview uit:

“Het analyseren van OTC-actie suggereert dat een waarschijnlijker scenario is dat geavanceerde beleggers momenteel net short op Bitcoin zijn en de call-opties gebruiken om hun shorts af te dekken… De bovengenoemde structuur is een veel efficiëntere manier om in wezen een stop loss op een belangrijk weerstandsniveau, bijv $11.000, te zetten, zonder de angst te worden tegengehouden door ‘wick hunting’, wat zou kunnen gebeuren met een normale short positie met een stop loss op een exchange. Deze call-opties hebben veel nut gezien de prijsactie die we nu meemaken, hoe laag de volatiliteit is en hoe de markt is geliquideerd, maar ik denk dat veel handelaren dit over het hoofd zien omdat derivaten meestal worden gezien als een speculatief instrument.”

April zag een enorme groei in de interesse in Bitcoin-opties, met veel platforms en bedrijven zoals Bakkt, OXEx en CME Group die enorme stijgingen zagen gedurende perioden van 48 uur of minder. Op een dag in april alleen al werd maar liefst $86 miljoen aan Bitcoin-opties verhandeld op deze platforms en andere.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN