CryptoNL Trading Advice: Stellar (XLM) koers analyse

Allereerst willen we CryptoNL Trading Advice bedanken voor deze Stellar (XLM) koers analyse. Vergeet hen niet op Twitter te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

We hebben vandaag weer een kleine stemming gehouden in het Telegram-kanaal van CryptoBenelux, om te bepalen welke munt jullie graag geanalyseerd zouden willen zien. Uit deze stemming kwam Steller (XLM). Dit betekent dus dat we de charts van Stellar (XLM) erbij gaan pakken om te kijken waar de koers heen gaat.

XLM koers weekgrafiek

Bron: TradingView

Op de weekgrafiek van XLM/BTC lijken we de bodem te hebben gezien en zitten we nu al bijna een jaar in consolidatie range. Dit betekent dat de koers gewoon vast zit tussen 550 – 930.

Op de RSI is het bullish momentum wel aanwezig allen de koers heeft nog niet de flip gemaakt van de range, die je als trader wel graag wil zien. De RSI begeeft zich boven de mediaan en de EMA, maar lijkt deze beide wel te willen testen binnenkort. Hoe dit gaat uitpakken moeten we bijkijken op lagere timeframes

XLM koers daggrafiek

Bron: TradingView

Op de daggrafiek zien we dat we momenteel rond de golden pocket van de fibonacci aan het traden zijn (gemeten over de laatste wave omhoog). Opzich een prima punt voor een reversal. De golden pocket valt namelijk tesamen met de base die gebouwd is voor de rally omhoog.

De RSI laat echter wel iets van bearish momentum zien, waarbij de RSI zich onder de mediaan bevindt. Nadat de RSI de EMA bearish gekruist heeft, heeft hij de EMA niet nog een keer bezocht. Rejection op de EMA betekent een koersdaling, sowieso naar het groene vlak op de chart.

XLM koers 4-uur-grafiek

Bron: TradingView

Op de 4-uur-grafiek zie ik een bevestiging van mijn vermoeden om de groene vlak te bezoeken. We hebben de rode zone bearish doorbroken, ook wel breaker genoemd, en hebben hem ook gelijk bearish geretest, wat tevens weer confluence had met de golden pocket.

Conclusie

De RSI is al een tijdje bearish en daalt behoorlijk, zonder ook maar een poging te doen om bullish te keren. Ik denk dat we eerst weer naar 720 – 740 gaan, voordat we weer verder omhoog kunnen gaan kijken. Ik heb mijn notificaties er net boven gezet en ik bekijk dan opnieuw of er een mooie instap mogelijk is.

Blijf ook op de hoogte van de koersen van andere altcoins. In onze TA chat kanaal worden regelmatige technische analyses gedeeld of op aanvraag gemaakt. Vergeet ook niet om even onze nieuwe website te bezoeken www.bybitbulls.com

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!