BitMEX kondigt subsidie aan van $100.000 voor Bitcoin ontwikkelaar

BitMEX, ’s werelds op één na grootste crypto-beurs heeft bekendgemaakt dat de Bitcoin (BTC) Core onderzoeker en -bijdrager Gleb Naumenko een subsidie ontvangt van $100.000. De subsidie zal verstrekt worden door het moederbedrijf van BitMEX genaamd HDR Global Trading Limited.

Naumenko werkt sinds 2017 aan Bitcoin Core, de open-source software die als standaard dient voor het Bitcoin protocol. Zijn verbeteringen waren voornamelijk gericht op beveiliging, privacy en schaalbaarheid. Hij werkte onlangs voor Chaincode Labs, een onderzoeks- en ontwikkelingsgroep voor Bitcoin.

1xbit

Het totaal aan subsidies staat op $750.000

HDR heeft tot nu toe in totaal $750.000 aan subsidies toegekend aan open-source projecten. Michael Ford heeft $150.000 ontvangen. Daarnaast ontving MIT’s Digital Currency Initiative ook nog eens $500.000 aan subsidie ​​van BitMEX.

In de subsidie overeenkomst staat vastgesteld dat Naumenko de $100.00 maandelijks, verspreid over 1 jaar, uitgekeerd zal krijgen. De betaling zal hij in fiat of Bitcoin ontvangen. Hij is verplicht om 2 rapporten in 12 maanden op te stellen over zijn werkzaamheden met betrekking tot zijn vooruitgang.

Donatie

Naast de subsidies heeft het bedrijf zich de afgelopen periode ook ingezet voor donaties aan goede doelen, die vechten tegen de COVID-19 uitbraak. BitMEX maakte op 20 april bekend dat het $2,5 miljoen heeft gedoneerd aan vier organisaties.

Wat je misschien ook leuk vindt:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!