Joe Rogan geeft aan Brave Browser te gebruiken

Joe Rogan, de host van ’s werelds bekendste podcast Joe Rogan Experience (JRE), heeft in zijn laatste aflevering aangegeven dat hij de op privacygerichte en cryptovriendelijke Brave Browser gebruikt.

In deze aflevering gaf de afleveringsgast Reggie Watts, een bekende Amerikaanse muzikant, aan dat hij Brave Browser gebruikt. Zoals te zien is in een clip, die gedeeld werd op de sub-reddit r/CryptoCurrency, zei de Watts dat hij soms Brave gebruikt om producten van gesponsorde advertenties te bekijken, zonder dat hij zich zorgen hoeft te maken dat hij ‘gevolgd’ wordt.

Als reactie hierop zei Rogan dat hij ook Brave gebruikt, evenals de op privacy gerichte zoekmachine DuckDuckGo.

Validatie voor de Brave Browser

Hoewel het slechts een paar seconden is van een uitgebreide opname van meer dan 2 uur, is de discussie alleen maar verdere validatie voor Brave, gezien de groeiende aandacht die het de laatste tijd heeft gezien.

Eerder deze week meldde Brave dat het 15 miljoen maandelijkse actieve gebruikers (MAU’s) heeft, met 5,3 miljoen mensen die het dagelijks gebruiken. De MAU is sinds december 2019 met 50% gestegen, wat suggereert dat veel meer mensen de browser een kans geven.

1xbit

Tevens heeft Brave afgelopen maand een videogesprekservice gelanceerd, met end-to-end encryptie. Dit maakte het bedrijf bekend via Twitter.

Rogan oefent een enorme invloed uit met zijn podcast, die bijna 8,6 miljoen abonnees op YouTube heeft. De Watts-aflevering, die minder dan 24 uur geleden werd gepost, heeft op het moment van schrijven al 1,3 miljoen views.

Wat is de Brave Browser?

Brave zet niet alleen privacy op de voorgrond door uw browsegegevens niet bij te houden en voldoende beveiligingstools te bieden, maar kent ook gebruikers Basic Attention Tokens (BAT) toe voor het bekijken van advertenties van vertrouwde partners. BAT kan vervolgens worden gedoneerd naar uw favoriete websites, hetzij maandelijks of als eenmalige tips, en uiteindelijk kunnen gebruikers het importeren in externe wallets en het uitgeven aan premiumfuncties en content.

Heb je de browser nog niet gedownload? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!