Er zit vuurwerk aan te komen voor Bitcoin, aldus analist

De afgelopen dagen was de Bitcoin koers erg volatiel en zag het een grote drop van ruim $1.500. Hoewel deze daling flink was, zijn analisten nog steeds bullish op de lange termijn, maar hoe zit het op de korte termijn?

Eén analist, genaamd Hans Hague, heeft aangegeven dat er vuurwerk aan zit te komen. De senior kwantitatieve analist bij crypto-asset fonds Ikigai Asset Management, gaf aan dat Bitcoin zich momenteel in “zware accumulatie” bevindt.

Hij gaf aan dat hij, door te verwijzen naar de onderstaande grafiek, aantoont dat de Adjusted Binary BDD-statistiek momenteel laat zien dat een groeiend aantal beleggers hun BTC niet willen verkopen. De beschrijving van de aangepaste binaire BDD-statistiek is als volgt:

“Als één Bitcoin, die een tijd niet gebruikt is, wordt verplaatst, dat “vernietigd” die Bitcoin het aantal dagen dat het heeft opgebouwd. Een BTC die 7 dagen wordt vastgehouden, zou 7 Bitcoin-dagen vernietigen wanneer deze werd verplaatst (7 BDD) … Aangepaste BDD geeft een nauwkeuriger beeld van de hoeveelheid Bitcoin die door lange termijn houders verkocht is.”

De sterke accumulatie is op zichzelf bullish: het aanbod wordt door langetermijnbeleggers van de markt gekocht, wat zou moeten resulteren in een hogere Bitcoin koers bij een constante vraag. Maar Hague voegde eraan toe:

“Koppel dit aan de recente halvering en je hebt vuurwerk. HODL mijn vrienden. Laat Bitcoin het zware werk doen.”

1xbit

Waar gaat de Bitcoin koers heen?

Gisteren plaatsten wij weer een mooie analyse van CryptoMichaël. In deze analyse plaatste hij het volgende scenario:

Bron: TradingView

“Zoals eerder gesteld, de koers beweegt zich nog netjes in een opgaande markt. Hierdoor is er geen paniek of overhaaste reacties nodig. In een opgaande markt is het makkelijker om de dip te kopen dan constant te proberen tegen de trend in te gaan met een short.

Een mogelijk scenario is nog een dip richting de $9,050-9,200 gebieden (hierdoor komt er positieve divergentie op de kleinere timeframes). Echter, vanaf daar verwacht ik een vervolg opwaarts. Dit zal ook alternatieve munten veel perspectieven naar boven bieden.”

Ben je benieuwd naar de volledige analyse? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!