Tether kondigt integratie van OMG Plasma Network aan

Tether, de stablecoin van de bekende crypto-beurs Bitfinex, heeft de beslissing aangekondigd om te integreren met het onlangs gelanceerde OMG Plasma Network, dat een op plasma gebaseerde Ethereum-sidechain is.

De integratie met het OMG-plasmanetwerk

OMG Network is één op plasma gebaseerde Ethereum-sidechain die op 1 juni werd gelanceerd en voorheen bekend stond als OmiseGo.

De rede van deze integratie zijn de stijgende gaskosten op het Ethereum-netwerk, die gevoelig zijn voor pieken als gevolg van congestie. Deze stap maakt tevens goedkopere en snellere transacties mogelijk voor handelaren, die meestal de stablecoin gebruiken in transacties.

Gaskosten op het netwerk stijgen meestal als het verstopt raakt door veel verkeer. Onder dergelijke omstandigheden kunnen de bevestigingstijden voor transacties tot dagen worden verlengd.

Volgens een recente aankondiging van Bitfinex chief technical officer (CTO), Paolo Ardoino, zou de migratie van een deel van het volume van Tether-transacties de druk op het Ethereum-netwerk verlichten. Ardoino zei het volgende:

“Door USDT-waardeoverdracht naar het OMG Network te migreren, besparen we kosten, stimuleren we prestatieverbeteringen en ontlasten we het root-chain-netwerk.”

De grootste gasverbruiker

Uit gegevens van het ETH Gas Station blijkt dat Tether verreweg de grootste slurper op het Ethereum-netwerk is, waarbij het netwerk meer gas verbruikt dan de volgende vijf platforms samen.

Bron: ETH Gas Station

In de maand mei bedroegen de kosten van Tether op het Ethereum-netwerk 8.900 ETH (of ongeveer €1,62 miljoen). Het verdelen van een deel van de transactiekosten is op zakelijk en technisch gebied logisch, aangezien het Ethereum-netwerk in het verleden schaalbaarheidsproblemen heeft gehad.

Handelaren die toegang willen tot het OMG-gebaseerde Tether-netwerk kunnen dat doen via Bitfinex. Dit is het enige platform waar het beschikbaar op is, aldus Ardoino, die zei dat het handelaren meer kansen biedt in termen van reactietijd op marktveranderingen. Stephen McNamara, Chief Operations Officer (COO) van OmiseGo, verklaarde in een interview dat het project loopt en dat de verwachting is dat OMG zal worden geïntegreerd met andere beurzen en walletproviders.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!