Petro Venezuela

Amerikaanse ICE looft beloning van $5 miljoen uit voor meer informatie over oprichter Venezuelaanse Petro, Joselit Ramírez

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De V.S. Immigration and Customs Enforcement’s (ICE), een onderdeel van Homeland Security Investigations (HSI) in New York, heeft de oprichter van de Venezolaanse Petro op de lijst van Most Wanted van Amerika gezet, met een premie van $5 miljoen voor iedereen die informatie heeft die tot zijn arrestatie kan leiden. Dit werd maandag bekendgemaakt.

Illegale drugs en witwassen

Joselit Ramírez, het Venezolaanse meesterbrein achter Petro, zou banden hebben met drugsbaronnen. Afgezien van hem zou de Venezolaanse vice-president, ook Tareck El Aissami, ook lid zijn van de groep en wordt ook gezocht door ICE voor het witwassen van geld en drugsoperaties.

Bron: ICE.gov

Ramírez zou de witwaswetten hebben geschonden en ook sancties uit de Verenigde Staten ontlopen. Uit de ICE-verklaring bleek dat Ramírez was aangeklaagd in het zuidelijke district van New York.

Ergens in maart beschuldigde het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) de Venezolaanse president, Nicolas Maduro, en de hoogste Venezolaanse regeringsfunctionarissen voor verdovende operaties die Amerika al meer dan twee decennia van illegale drugs voorzien.

Ze zouden ook crypto’s gebruiken om de transacties te verbergen van hun illegale drugskartel. Venezuela (als land) wordt ervan beschuldigd financiële sancties te hebben ontweken in de omgang met andere landen, sinds het zijn eigen cryptocurrency Petro lanceerde.

1xbit

Venezuela en Amerika zijn geen vrienden

Het is ook belangrijk om te vermelden dat Amerika en Venezuela sinds 1999 niet meer door een deur kunnen, toen beide landen geen diplomatieke banden hadden. Vorig jaar verbrak Venezuela opnieuw de banden met Amerika, nadat Donald Trump had aangekondigd dat Amerika Juan Guaidó als Venezolaanse president erkent en niet Nicolas Maduro, de zittende president.

Nadat Venezuela naar verluidt oliezendingen had ontvangen uit Iran, een andere vijand van Amerika, bekritiseerden de VS openlijk de deal tussen beide landen.

Venezuela heeft er verder op toegezien dat alle Venezolaanse benzinestations de Petro als betaalmiddel op gingen nemen. Dit is in strijd met de Amerikaanse richtlijnen over de Petro-cryptocurrency. Trump heeft in 2019 een uitvoerend bevel ondertekend dat een verbod oplegt op alle Petro-transacties in de Verenigde Staten.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN