Bitcoin daling

Bitcoin zorgt voor $200 miljoen aan liquidaties & gaan we richting $7.000?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bitcoin (BTC) heeft zijn naam als volatiel-investeringsproduct weer eens bewezen. De cryptocurrency is binnen 24 uur gestegen naar $10.400 en daalde duren later weer richting de $9.000.

$200 miljoen aan liquidaties

Bitcoin zag een opmerkelijke nachtelijke rally die leidde tot een hoogte van $10.400. Deze beweging was scherp en leidde ertoe dat veel handelaren ongelooflijk bullish werden op de koningsmunt.

De nachtelijke rally naar zijn recente hoogtepunten liet een spoor van vernietiging achter in zijn kielzog, waardoor de crypto zijn grootste dagelijkse liquidatie van het jaar zag (aan de koopzijde), met meer dan $100 miljoen geliquideerd.

Deze rally was echter van korte duur, aangezien de munt onlangs weer daalde naar de $9.000-regio, waarbij nog eens $100 miljoen aan posities werd geliquideerd.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers dan ook op $9.500, wat bijna een daling van $1.000 betekent ten opzichte van het recente hoogtepunt van $10.400.

1xbit

$7.000 komt er aan?

Vanuit technisch oogpunt lijkt het er nu op dat de benchmark-cryptocurrency op weg zou kunnen zijn om flink te gaan dalen, waarbij een analist opmerkte dat hij kooptargets stelt rondom de $7.000-regio.

@CryptoDonAlt verwees naar een eerdere tweet van 20 mei, waarin hij aangaf dat hij keek naar verschillende targets, allemaal onder de $8.000. DonAlt tweette het volgende:

“Technisch gezien maken we nog steeds lower highs en lower lows, maar de kracht van deze rally kan niet worden overschat. Op zoek naar sterkte rond:

1) $7.800
2) $6.800
3) $6.100

Om long te gaan, of zwakte boven de $10.500 om short te gaan.”

Vandaag reageerde DonAlt op zijn vorige tweet met het volgende:

“Bijna… We hebben nu een triple top in het spel. Dat maakt de ondersteuningsgebieden die ik heb geschetst nog aantrekkelijker om te kopen.”

Omdat deze beweging waarschijnlijk het resultaat was van druk vanuit long-posities, is het mogelijk dat de neerwaartse trend van korte duur zal zijn. Als kopers echter niet boven de $10.000 uit kunnen breken, kan dit de driedubbele top bevestigen en een verreikende neerwaartse trend veroorzaken.

Snel Bitcoin kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN