LG Kakao blockchains

Bank of America sluit zich aan bij DID Alliance, om gedecentraliseerde identiteitskaarten mogelijk te maken

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Bank of America zal, samen met meer dan 70 internationale bedrijven, deelnemen aan een gedecentraliseerde identiteitspilot, als onderdeel van de Decentralized Identity Alliance (DID). Het project streeft ernaar een Global Standard for Digital Identity (GADI) te bouwen, volgens een artikel van BCN Media.

Wat is de DID Alliance?

Gedecentraliseerde identiteit is een markt die fel wordt bestreden in de blockchain-markt en is gedreven als een oplossing voor een breed scala aan problemen (van betalingen tot politiek).

De DID Alliance werd in juli 2019 opgericht met de steun van Samsung en trok al snel de deelname van enkele van de grootste banken van Zuid-Korea aan. De alliantie omvat momenteel een tal van Zuid-Koreaanse banken en financiële bedrijven, en wereldwijde technologiebedrijven zoals Fujitsu, LG, Samsung en Hitachi.

Het digitale identiteitsnetwerk zal worden gebouwd op de OmniOne-blockchain, een openbaar blockchain-project dat begin 2020 is gestart met goedkeuring van het Zuid-Koreaanse Ministerie van Wetenschap en Internet en Veiligheid.

Gedecentraliseerde identiteit is het idee dat iedereen een kaart (of een vorm van identificatie) heeft die hij zou kunnen gebruiken om zijn identiteit te bevestigen. Maar in plaats van een gecentraliseerde overheid de informatie te laten opslaan, blijft deze in handen van de individuen. Nieuwe technologie, zoals blockchain-technologie, helpt dit mogelijk te maken.

1xbit

Belangrijke rol bij het bestrijden van COVID-19?

Proof-of-concept-tests zijn momenteel aan de gang en de lancering van een Minimum Viable Product (MVP) wordt eind juli verwacht. Een van de belangrijkste doelen, volgens het rapport, is het creëren van een “immuniteitspaspoort”, als onderdeel van de voortdurende reactie op de COVID-19-pandemie.

Het bericht zegt hier het volgende over:

“Het belangrijkste doel van dit proof-of-concept (PoC) is om een ​​vertrouwenskader tussen DID-netwerken tot stand te brengen, een immuniteitspaspoort af te geven om op COVID-19 te reageren, om certificaten tussen netwerken te authenticeren en om gebruiksscenario’s te verbeteren.”

Bedrijven en onderzoekers richten zich steeds meer op blockchain-technologie in hun strijd tegen het coronavirus. Zo zou een desbetreffende paspoort het mogelijk maken dat, iemand die getest is en negatief is voor coronavirus, zichzelf als gezond kan identificeren. Dit kan worden gebruikt om personen weer te laten reizen of om hen weer aan werk te zetten.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN