Bitcoin-whale, die in verband wordt gebracht met meerdere dumps, heeft zijn portemonnee weer gevuld

Blockchain-gegevens hebben onthuld dat een mysterieuze Bitcoin-whale, die voor meer dan $350 miljoen aan BTC heeft verhandeld, zojuist weer een grote som aan BTC heeft ontvangen.

De laatste gegevens tonen echter aan dat, elke keer als deze portemonnee een grote som Bitcoin bezat, er een enorme dump volgde. Het is nu maar de vraag of de geschiedenis zich gaat herhalen. Zal deze laatste transactie leiden tot weer een catastrofale ineenstorting op de crypto-markt?

Volle portemonnee betekent vaak slecht nieuws

Dankzij de transparantie die blockchain biedt, letten crypto-analisten altijd goed op de in- en uitstroom van Bitcoin. Het is namelijk bij Bitcoin mogelijk om alle inkomende- of uitgaande-transacties te volgen en, hoewel we niet altijd weten wie het individu achter elke portemonnee is, kan vaak informatie worden verzameld die elke intentie achter de transactie kan verklaren.

We kunnen natuurlijk niet zeggen of deze transactie nu een soortgelijke daling gaat veroorzaken, echter zei het Twitter-account @CryptoCapo_ het volgende:

“Dit zijn de momenten waarop de BTC-portemonnee (3PzdbAwvDJ1MiE87J468MQHtK1CjBbhi8y) Bitcoin heeft ontvangen. De laatste keer was vandaag. Trek je eigen conclusies.”

En zelfs als de portemonnee niet van plan is om te verkopen, kan het natuurlijk wel zo zijn dat het een self fulfilling prophecy wordt, omdat mensen bang voor een dump zijn en hierdoor hun Bitcoins verkopen. Zo schudde onlangs nog een transactie van 50 BTC, uit een extreem oude portemonnee, de cryptogemeenschap op. En hoewel de fondsen nooit werden verkocht, raakten trigger-happy crypto-investeerders in paniek en verkochten hun Bitcoin, uit angst voor het ergste.

Gaat de Bitcoin-whale dumpen?

De blockchain gegevens tonen aan dat, elke keer als de portemonnee werd aangevuld, een krachtige daling volgde. De eerste aanvulling van BTC op de wallet, zorgde volgens velen voor de grote daling in september 2019, na de lancering van Bakkt. Een prijsdaling van $2.000 was het gevolg.

De volgende grote BTC-som viel samen met de recordbrekende pump van oktober 2019, die uiteindelijk weer uitliep op een grote dump.

Toen de Bitcoin koers in november 2019 zijn dieptepunt bereikt leek te hebben, kwam er wederom een dump die in verband gebracht kan worden met een grote transactie van de desbetreffende portemonnee.

Het patroon zette zich voort, dit keer net voor de historische marktcrash op Black Thursday. Dit is nu wederom tweemaal gebeurd, nu Bitcoin zijn sterkste weerstand tot nu toe nadert. Gaat er wederom een dump aan komen? Dat is aan jullie om te voorspellen.

Wat denken jullie? Gaat er een dump komen of is dit toeval? Laat het weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!