Ripple (XRP) lanceert Xumm bankapplicatie

Ripple, het bedrijf achter de op drie na grootste cryptocurrency XRP, kondigde aan dat het binnenkort de Xumm bankapplicatie zal gaan lanceren en dat hij klaar is voor massale adoptie.

De bankapplicatie is echter meer dan een gewone portemonnee voor digitale activa. Het biedt namelijk een breed scala aan functionaliteiten voor zowel consumenten als ontwikkelaars.

EUR/USD-corridors komen er aan

De acceptatie van XRP zal aanzienlijk gaan toenemen door de toename van ODL-klanten, waardoor meer klanten uit de EUR/USD-corridor op weg zijn om het te implementeren. Dit werd bevestigd door Ripple CTO David Schwartz in een tweet:

“Ik had niet gedacht dat het logisch zou zijn in corridors die al zo efficiënt en liquide zijn, maar we hebben klanten die zeggen dat de snelheid en beschikbaarheid, op alle uren en tijdens vakanties, het nuttig voor hen maakt.

Waarom Xumm?

XRP-gebruikers krijgen nu de mogelijkheid om een ​​account aan te maken, geld te verzenden en te ontvangen, transacties te volgen, saldi te controleren en ook waarde uit te wisselen op XRP. Na de officiële lancering biedt Xumm gebruikers de mogelijkheid om hun privésleutels op een veilige plaats op te slaan.

Het bedrijf zei het volgende

“Op Xumm kan een gebruiker verschillende uitgegeven valuta’s selecteren om toe te voegen aan zijn account door verbinding te maken met externe entiteiten via vertrouwenslijnen. “

Dit zal de interoperabiliteit van XRP in verschillende grensoverschrijdende corridors aanzienlijk verbeteren.

Het is tevens leuk om te weten dat de Xumm-app is gebouwd door de Nederlander Wietse Wind, een belangrijke ontwikkelaar binnen de XRP-gemeenschap, samen met Ali Mohammad1oo en de andere Nederlander Tristan Van de Kamp.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!