Omisego (OMG) is nu ook verhandelbaar op Coinbase

OmiseGO (OMG) is een munt waar velen onder ons waarschijnlijk nog niet eerder van gehoord heeft, maar dat gaat veranderen. Dit omdat Coinbase, de grootste en meest populaire cryptocurrency-beurs in de Verenigde Staten, onlangs heeft aangekondigd dat het de token gaat aanbieden. In het bericht, dat afgelopen donderdag geplaatst werd, kondigde Coinbase het volgende aan:

“Vanaf vandaag ondersteunt Coinbase OmiseGO (OMG) op Coinbase.com en in de Coinbase Android- en iOS-apps. Klanten van Coinbase kunnen nu OMG kopen, verkopen, converteren, verzenden, ontvangen of opslaan. OMG is beschikbaar voor klanten in alle door Coinbase ondersteunde regio’s, behalve in de staat New York.”

OMG is een ERC-20-token (wat betekent dat het wordt aangedreven door Ethereum) en drijft zijn eigen smart contract-platform aan. Hierdoor kunnen bedrijven en individuen meer vrijheid ervaren bij het nemen van financiële beslissingen, mits ze de OMG-blockchain gebruiken, zoals hoe en waar te investeren. OmiseGO zorgt ervoor dat alle blockchains interoperabel zijn en met elkaar kunnen communiceren.

Daarnaast heeft OmiseGO als doel ervoor te zorgen dat blockchains allemaal geld van en naar elkaar kunnen verzenden en ontvangen. Het idee is om alle barricades in de crypto-markt te verwijderen, en ervoor te zorgen dat gebruikers overal toegang kunnen krijgen tot de geld- en financiële diensten die ze nodig hebben om het dagelijks leven te overleven.

Coinbase is al geruime tijd bezig om mogelijk zoveel mogelijk munten aan zijn handelsplatform toe te voegen. Het bedrijf kondigde het volgende in zijn blog aan:

“Een van de meest voorkomende verzoeken van klanten is om meer cryptocurrencies op Coinbase te kunnen kopen en verkopen. Volgens de voorwaarden van ons noteringsproces verwachten we in de loop van de tijd meer activa te ondersteunen die aan onze normen voldoen. We investeren ook in nieuwe tools om mensen te helpen cryptocurrencies te begrijpen en te verkennen.

Interessant is dat OmiseGO niet eens in de top 30 cryptocurrencies staat, maar het is de afgelopen maand alleen al met meer dan 230% gegroeid. Deze stijging is natuurlijk toe te wijzen aan de Coinbase vermelding. Deze reactie op dit soort nieuws doet ons echter sterk denken aan 2017, toen groot nieuws ook grote stijgingen veroorzaakten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!