Bitcoin koers

Deribit meest dominante beurs (78%) op het gebied van Bitcoin-opties

Het crypto-handelsplatform Deribit, dat voorheen in Nederland gevestigd was, is tot nu toe in 2020 de meest dominante beurs op de Bitcoin-optiemarkt. Met een marktaandeel van ruim 78% kwam geen enkele andere concurrent in de buurt op het gebied van volume en OI. Zo wist het platform gisteren 100.000 BTC aan open interest te behalen, wat overeenkomt met ongeveer $970 miljoen op basis van gegevens van Skew.

Dit was een nieuw record voor het platform en vierde het dan ook op Twitter:

Deribit en zijn investeerders, waaronder Three Arrows Capital, gaven aan dat de belangrijkste factor achter het succes het hebben van het beste product in een nichemarkt is.

Bitcoin-opties zijn in opkomst

Historisch gezien kwam het grootste deel van het volume in de Bitcoin-markt van de spot- en futures-markten.

Spot verwijst naar crypto-to-fiat- of crypto-naar-crypto-transacties, zonder extra hefboomwerking of geleend kapitaal. Futures daarentegen staan ​​transacties toe met een hefboomwerking tot 125x in de crypto-markt.

Zowel spot als futures zagen een aanzienlijke toename van de handelsactiviteit toen BTC ongeveer drie jaar geleden een recordhoogte van $20.000 bereikte. Dit komt omdat veel nieuwe investeerders aangetrokken werden door de mogelijkheid om met hefboomwerking te handelen.

De optiemarkt richt zich echter voornamelijk op professionele handelaren. De complexiteit van optiecontracten, die in wezen verbintenissen zijn om Bitcoin tegen een bepaalde prijs op een bepaald moment te kopen, vernauwt de markt tot voornamelijk professionele handelaren.

Dit maakt het voor partijen zoals Deribit gemakkelijker om de koppositie over te nemen, door zich te specialiseren op deze groep. Het Deribit-team zei zelf hier het volgende over:

“Wij zijn de first mover en de enige exchange die continu verlichte orderboeken en portefeuillemarge biedt. Daarnaast hebben we meerdere market makers die opties quoten. Handelaren kunnen zowel opties kopen als verkopen, en u handelt niet tegen het huis.”

Su Zhu, de CEO van Three Arrows Capital, was het hiermee eens en zei:

“Soms win je door gewoon het beste product te hebben.”

De Bitcoin-optie-markt wordt echter ook steeds drukken. Zo lanceerde de bekendste crypto-beurs Binance onlangs Binance Options en behaalde het, één dag na lancering, $295 miljoen aan dagelijks handelsvolume.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN