Ripple YouTube rechtzaak

BitMEX aangeklaagd vanwege marktmanipulatie en het witwassen van geld

Er is een nieuwe rechtszaak aangespannen tegen het moederbedrijf van de crypto-derivatenbeurs BitMEX, HDR Global Trading Limited, evenals ABS Global Trading en de mede-oprichters oprichters Arthur Hayes, Ben Delo en Samuel Reed. De aanklager beschuldigd hen van illegale activiteiten, zoals het witwassen van geld.

De 106 pagina’s tellende rechtszaak werd afgelopen zaterdag ingediend door eiser BMA LLC, bij de districtsrechtbank van Californië in de Verenigde Staten. De eiser beweert dat BitMEX ontworpen was om deel te nemen aan illegale activiteiten zoals afpersing, witwassen van geld en marktmanipulatie, waardoor de verdachten “miljarden dollars aan illegale winsten” verdienden.

De eiser gaf verder aan dat BitMEX, zonder vergunning, een geldtransportbedrijf exploiteert. De aanklacht luidt als volgt:

“Volgens de eigen gegevens van de verdachten, heeft het geldtransportbedrijf zonder vergunning van de verdachten weliswaar dagelijks gemiddeld $3 miljard aan illegale en niet-goedgekeurde geldoverdrachten verwerkt, dat in strijd is met het Amerikaanse federale statuut. Dit is een recordvolume voor dergelijke illegale activiteit in de hele geschiedenis van de monetaire regulering in de Verenigde Staten.”

HDR is opgenomen in en geregistreerd op de Seychellen, maar heeft kantoren in San Francisco, Hong Kong en Singapore, zei de eiser en voegde hier het volgende aan toe:

“Het kantoor in San Francisco van beklaagde HDR is het grootste van alle drie, zowel op het gebied van het totale personeelsbestand als op het gebied van het aantal technisch personeel.”

De aanklacht beweert dat HDR actief is in de Verenigde Staten, via haar in Californië gevestigde dochteronderneming en alter ego, medeverdachte ABS.

In reactie op de aanklacht vertelde een HDR-woordvoerder het volgende aan The Block:

‘We zijn op de hoogte van een aanklacht die is ingediend door BMA LLC, voorheen bekend als Bitcoin Manipulation Abatement LLC, bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het noordelijke district van Californië. Na beoordeling van een conceptversie van hun klacht, die duidelijk samengesteld van informatie die van het internet is gehaald, bevestigen we dat we ons krachtig zullen verdedigen tegen deze valse beweringen.”

De woordvoerder ging verder met:

“BMA is onlangs naar voren gekomen als een serie-indiener van claims tegen bedrijven die actief zijn in de cryptocurrency-markt, en wordt algemeen erkend als een patent troll. We zullen deze klacht behandelen via een normaal proces en zijn er volledig van overtuigd dat de rechtbank de claim zal zien voor wat het is.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN