Federal Reserve dollars

Mark Cuban stelt een nieuw idee voor om de economie op gang te krijgen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Dit artikel gaat niet specifiek over de crypto-markt maar wel over de gehele economische markt. Zoals we allemaal weten heeft het coronavirus ook grote gevolgen voor de economie. Zelfs voor grote landen, zoals de Verenigde Staten, is het buitengewoon lastig om de economie overeind te houden.

Om dit probleem aan te pakken, kondigde de Amerikaanse regering het Paycheck Protection Program (PPP) aan. Dit is een lening die bedrijven zou moeten helpen om hun werknemers aan te kunnen houden. Het programma leverde echter geen duidelijke verbetering, waardoor verschillende mensen het plan in twijfel trekken.

Eén van hen is Mark Cuban, investeerder in Shark Tank, die zei dat PPP, hoewel een geweldig plan, niet werkte omdat het vrij moeilijk uit te voeren is. In een Twitter-thread die gisteravond werd gepost, verklaarde Cuban dat geen enkele hoeveelheid leningen aan bedrijven hen zou redden als hun klanten niks kopen. Hij tweette:

In volgende tweets stelde Mark Cuban een uniek alternatief voor om de economie te stimuleren die praktischer klinkt dan de meeste andere suggesties. Hij suggereerde dat het beter zou zijn om elke twee weken $1.000 aan huishoudens te geven, met een vervaldatum van tien dagen. Dit betekent dat de consumenten gedwongen worden het bedrag uit te geven in plaats van te sparen, en dit zal de economie op een veel betere manier stimuleren. Hij zei verder:

“Het kost ongeveer $500 miljard, maar het zal de vraag naar niet-essentiële producten en diensten doen toenemen, hopelijk houdt het de meeste bedrijven in leven, terwijl we leren wat de impact van heropening is op de verspreiding en of de werkgelegenheid al dan niet organisch groeit.”

Wat vinden jullie van dit idee? Laat het ons weten op onze socials!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Bitcoinmeester? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN