Ethereum op crypto exchanges stijgt aanzienlijk, massaal uitverkoop?

Er is een aanzienlijke stijging te zien in het aantal Ethereum (ETH) dat op cryptocurrency exchanges staat. Die groei is zelfs te zien na de enorme crash van 12 maart, toen de Ethereum prijs onder de $100 dollar daalde.

Een cryptocurrency analist merkte op dat het aantal Ethereum op cryptocurrency exchanges het hoogste niveau heeft bereikt, met een aantal van ongeveer 18 miljoen cryptocurrency munten.

Hij suggereert dat dit bearish kan zijn voor de Ethereum prijs en doelt op het feit dat investeerders steeds vaker hun ETH naar beurzen verplaatsen en wellicht geneigd zijn om ETH te verkopen.

Ondertussen is de $ETH-saldi in feite op het hoogste niveau ooit en stijgt het met 132k ETH (~ 26M) sinds Black Thursday.”

Ethereum koers update
Bron: Twitter

Ethereum 2.0 lancering verzet

Het is lastig te bepalen wat invloed heeft op deze cijfers. Het kan wellicht te maken hebben met de langverwachte Ethereum 2.0 die naar verluidt gepland stond voor juli 2020, maar toch later gelanceerd lijkt te gaan worden. De mede-oprichter van ETH Vitalik Buterin, heeft laatst duidelijk de datum verschoven naar kwartaal 3.

Buterin legde vrijdag in een tweet uit waarom de vertraging nodig is, in plaats van zich te haasten om ETH 2.0 te lanceren en zei:

“Mijn grootste spijt van vandaag is dat ik ETH 1.0 niet in juli 2015 pas heb gelanceerd maar in september 2014. Ze spreken nu allemaal over de tekortkomingen van ETH 1.0, die we nu jarenlang hebben moeten oplossen. Hex tree, RLP, gaskosten, geen accountabstractie.”

Het komt er dus op neer dat Vitalik nu liever investeerders tevreden stelt met kwaliteit in plaats van hen tevreden maken met het halen van een deadline, wat overigens heel begrijpelijk is. Justin Drake, onderzoeker bij de Ethereum Foundation, zei dat “het team zelfs twee jaar eerder had kunnen starten met Ethereum 2.0”, maar ze willen wachten totdat ze zeker zijn dat ze hun werk grondig hebben gedaan. Volgens hem zal “het nu beter gaan en inderdaad tientallen jaren zijn vruchten afwerpen”.

Of de opvallende stijging voor een daadwerkelijke daling in de Ethereum koers zal zorgen, kunnen we pas over een tijd concluderen. Eerder vandaag schreven we een artikel over welke kant de ETH koers op zou kunnen gaan. Dus ben je benieuwd naar wat cryptocurrency analisten over de prijs zeggen, lees dan het volgende artikel!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!