Ethereum Nieuws

Ethereum gebruiker verliest 8.000 euro door verkeerde transactie

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een crypto-investeerder verliest 40 Ethereum (ETH), omdat hij een verkeerd adres zou hebben ingevuld als eindbestemming. Hij verliest hierdoor een flink bedrag aan Ethereum ter waarde van ongeveer 8.000 euro. Dit volgens een bericht op Reddit.

Bron: Reddit

Eén verkeerd cijfer in Ethereum adres

Reddit gebruiker daso14 vroeg op 6 mei om hulp, omdat hij een verkeerde transactie zou hebben uitgevoerd. Hij had een adres gekopieerd en geplakt, maar achteraf bleek er 1 cijfer verkeerd te zijn. Wellicht ook een goede les voor jezelf, om alles dubbel te checken.

Na de verkeerde transactie is er binnen de Ethereum community meteen een nieuwe discussie in gang gezet. Er is een idee voor de oprichting van een nieuwe gespecialiseerde gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Het doel van deze DAO is om transacties die verkeerd zijn verstuurd terug te betalen, mits het adres minder dan drie onjuiste tekens bevat.

Eén van de Reddit gebruikers die meteen reageerde en met een idee kwam is conn6614. Hij zei het volgende:

ETH zou het zo moeten maken, dat ETH die naar een willekeurig adres wordt gestuurd, naar een ontgrendelde nieuwe wallet gaat en daar blijft tot het wordt opgeëist.”

Redditor SrPeixinho kwam zelf ook met een ideale oplossing voor het probleem. Hij gaf aan dat gebruikers terug betaald moeten kunnen worden, als ze een verkeerd adres hebben ingevuld, door slechts 1 a 2 verkeerde cijfers in het adres. Dit zou de taak van de DAO moeten worden.

Decentralized autonomous organization (DAO)

De DAO zou op het mainnet geïmplementeerd worden en zou bestaan uit een eenvoudig smart-contract. Vervolgens zou hij de taak krijgen om verkeerde transacties te ontdekken met minder dan drie onbedoelde inputs.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN