Bitcoin nieuws

Bitcoin bloktijd duurt nu gemiddeld 12,1 minuten

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De populariteit van Bitcoin (BTC) neemt toe, maar de kern van het netwerk verslechtert. Zoals verwacht is de bloktijd, na de halvering, toegenomen van ongeveer 8,5 minuten (de gemiddelde tijd op 10 mei) tot 12,1 minuten op 13 mei. Hierdoor heb je wellicht enige vertraging opgemerkt met het versturen van je BTC.

De Twitter-gebruiker @Moon__Capital zei het volgende:

Dit alles komt voort uit de huidige staat van het netwerk. Het netwerk wordt versterkt door een web van miners die onderling strijden om de 6.25 BTC, die wordt vrijgegeven bij elk geminede blok. Bovenop het bedrag van ongeveer $56.000 aan BTC, die elke 10 minuten wordt vrijgegeven, zijn er transactiekosten. Deze twee dingen maken het aantrekkelijk voor miners om actief te blijven.

Voor deze stimulans kopen ze dure hardware. Dit komt bovenop andere lopende kosten, zoals elektriciteits- en koelingskosten, aangezien Bitcoin-mining erg veel energie verbruikt. Echter, met de hash snelheid die enorm gestegen is en de moeilijkheidsgraad die omhoog schiet, omdat grote spelers de markt betreden, is het zeer waarschijnlijk dat sommige miners gedwongen zijn om te stoppen.

Uit gegevens van BitInfoCharts blijkt ook dat de winstgevendheid per TH/s per dag voor de meeste mining-hardware drastisch is gedaald. Op 13 mei verdient een miner voor elke TH/s aan rekenkracht zo’n $0,076. Dit staat in schril contrast met wat werd verdiend op 9 mei, twee dagen voordat de beloningen werden gehalveerd. Voor elke TH/s verdiende een miner $0,16.

Dit alles betekent echter wel dat de decentralisatie van het Bitcoin-netwerk een stuk minder zal worden, aangezien grote bedrijven het zich alleen maar kunnen veroorloven om te blijven minen. Het Twitter-account @DiepSanh zei hier het volgende over:

“Een mogelijk resultaat na halvering van Bitcoin:

– Het minen van Bitcoin zal alleen winstgevend zijn voor miners met goedkope elektriciteit. Miners die duurdere elektriciteit gebruiken, verlaten de markt. Met andere woorden, Bitcoin wordt meer gecentraliseerd.”

Dit is natuurlijk geen goede ontwikkeling, echter als de koers harder stijgt, dan wordt het voor de kleinere miners weer aantrekkelijker om de markt te betreden, aangezien de kosten dan weer opwegen tegen de verdiensten.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN