JPMorgan

JP Morgan Chase breidt uit naar de crypto-industrie

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Er is groot nieuws in de crypto-markt. De bekende Amerikaanse bank JP Morgan Chase & Co. gaat namelijk haar bankdiensten uitbreiden naar de crypto-industrie. De bank kondigde aan dat Coinbase en Gemini de eerste klanten zullen zijn die de JPMorgan-services gaan gebruiken.

Coinbase is één van de grootste Amerikaanse crypto-beurzen met meer dan 30 miljoen accounts. Aan de andere kant is Gemini, dat in 2014 werd opgericht door de Winklevoss-tweeling, een veel kleinere beurs.

Volgens de Wall Street Journal bevestigden mensen, die bekend waren met de kwestie, dat de rekeningen in april waren goedgekeurd. Ze zeiden ook dat de bank voornamelijk cash management-diensten aan de bedrijven levert en alleen dollar-based klanten behandelt.

De twee cryptocurrency-beurzen moesten een lang keuringsproces doorlopen om de goedkeuring van JPMorgan te krijgen. Naar verluidt zijn ze geaccepteerd vanwege het niveau waarop ze door verschillende instanties worden gereguleerd.

Via het elektronische overboekingssysteem verwerkt de bank overboekingen, stortingen en ook opnames. De bank zal haar diensten echter niet uitbreiden tot een op cryptocurrency gebaseerde transactie.

Bankiers tonen al jaren zorgen over het schimmige gebruik van Bitcoin en waren dus niet bereid om rekeningen voor hen te openen. Eén van de uitdagingen is het witwassen van geld, wat bij cryptocurrencies heel gebruikelijk is, en ook de onduidelijke regelgeving eromheen.

Van Bitcoin (BTC) wordt verwacht dat het enorm zal profiteren van de samenwerking, omdat meer klanten er nu in kunnen investeren. Of dit echter het geval zal zijn is nog afwachten.

Michael Novogratz, de oprichter van Galaxy Digital en een prominente investeerder, sprak in een recente tweet over het nieuws en legde uit dat het een erkenning is en dat het van groot belang is voor de toekomst van Bitcoin, crypto en blockchain.

“De aankondiging van JPM dat ze bankdiensten gaan verlenen aan Coinbase en Gemini is groot nieuws. Ga BTC. Het is een erkenning dat de toekomst cryptovaluta’s, digitale activa en op blockchain gebaseerde systemen zal omvatten.”

Het is mogelijk dat de bank de komende maanden haar bankdiensten verder gaat uitbreiden naar meer Bitcoin- en crypto-bedrijven.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Coinbase? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN