Bitcoin (BTC) nu ook in portfolio van CNBC presentator Joe Kernen

De co-host van Squawk Box op CNBC Joe Kernen, heeft in een live uitzending bevestigd dat hij in het bezit is van Bitcoin (BTC). In een interview op 12 mei met de Canadese durfkapitalist Chamath Palihapitiya, vertelt Kernen dat hij ongeveer 3% van zijn vermogen heeft geïnvesteerd in de koningsmunt.

Minder dan een week geleden werd bekend dat Miljairdair Paul Tudor Jones Bitcoin steunt. De Wall Street hedgefondsmanager beweerde in een interview op 11 mei met CNBC’s Squawk Box, dat bijna $100 miljoen van zijn totale vermogen in Bitcoin zit, wat neerkomt op ongeveer 2%.

Tijdens het laatste interview heeft Joe Kernen het ook over zijn gesprek met Paul Tudor en zijn uitleg over Bitcoin. Op dat moment reageert Palihapitiya met “nu gaat het komen, nu gaat het komen, zeg het nou maar, zeg het gewoon” waarop Joe Kernen reageert met het volgende:

Ik moet onthullen dat ik in vergelijking met jou, 3 cent van een dollar of zo bezit. Maar Paul Tudor Jones maakte zich sterk voor Bitcoin gisteren en gisteren was de halvering. Dus de stock-to-flow is nu omhoog gegaan.”

Palihapitiya wordt vervolgens ook gevraagd naar het effect van de bekendmaking dat miljardair investeerder Paul Tudor Jones bullish is op Bitcoin. Volgens hem zal hierdoor het geloof in Bitcoin stijgen en komt dit vooral omdat Jones één van de meest bekende investeerders van Bitcoin is.

Hij voegt daar nog het volgende aan toe:

Als je mensen zoals Paul Tudor Jones hebt, ervaren marktdeelnemers, die de eerste was in goud- of curve-steepeners of wat dan ook, en als hij nu zelfs ineens naar Bitcoin kijkt. We bevinden ons nu simpelweg in een enorme deflatoire spiraal en dan moet je uitzoeken hoe je jezelf kunt beschermen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!