Miljardair Paul Tudor heeft ongeveer 2% van zijn vermogen in Bitcoin

Minder dan een week geleden werd bekend dat Miljairdair Paul Tudor Jones Bitcoin (BTC) ook steunt. De Wall Street hedgefondsmanager beweerde in een interview op 11 mei met CNBC’s Squawk Box, dat bijna $100 miljoen van zijn totale vermogen in Bitcoin zit, wat neerkomt op ongeveer 2% van zijn totale vermogen.

In het interview gaf Paul Tudor Jones aan dat de Grote Monetaire Inflatie en de COVID-19 hem er toe hebben gezet om van gedachten te veranderen en te investeren in Bitcoin.

Volgens hem hebben cryptocurrencies nog steeds een vertrouwensprobleem, maar kan dit in de toekomst best gaan veranderen. Hij zei:

“Als het op betrouwbaarheid aankomt, is Bitcoin 11 jaar oud, er is heel weinig vertrouwen in. We kijken naar de geboorte van een store of value. Wat ik wel weet is dat elke dag die voorbijgaat en Bitcoin overleeft, het vertrouwen erin zal toenemen.”

Met de huidige snelheid waarmee de Fed geld bijdrukt en het blijven bestaan van BTC, gelooft Tudor dat het vertrouwen in de cryptocurrency zal blijven toenemen. Echter beweerd hij dat Bitcoin een “zeer speculatief actief” blijft en daarom nog maar een kleine percentage in zijn portfolio heeft.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!