Bitcoin geldautomaten

Het Bitcoin-investeringsfonds van Griffon is goedgekeurd door Kroatische toezichthouder

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het Bitcoin-investeringsfonds van Griffon is zojuist goedgekeurd door de Kroatische financiële toezichthouder. Dit maakt het op zijn beurt het eerste crypto-investeringsfonds in het land. Het nieuws werd aangekondigd nadat de uitvoerende macht het bedrijf op donderdag had goedgekeurd, hij verklaarde verder dat HBP, een bank in de hoofdstad van Kroatië, als bewaarder zal fungeren.

Het fonds is beschikbaar voor beleggers die willen investeren in Bitcoin (BTC). Het fonds voor Bitcoin zou binnen 15 dagen beschikbaar zijn of zodra het totale bedrag voor de investering de ingestelde grens van ~€132.500 heeft bereikt.

Het door Griffon Asset Management voorgestelde fonds kreeg begin mei 2019 voor het eerst groen licht van de toezichthouder. In gesprek met verslaggevers zei de toezichthouder het volgende:

“Het doel van het fonds is om investeerders in het land bloot te stellen over de noodzaak om Bitcoin te adopteren en de noodzaak om hen voor te lichten over de beperkte risico’s die verbonden zijn aan het verhandelen van de munt.”

Beleggers die ervoor kiezen hun beleggingen één jaar vast te leggen zouden 3,5% moeten betalen, terwijl 2,5% betaald zou moeten worden als ze hem voor twee jaar vastleggen. De prestatievergoeding is echter geschrapt voor de contante fondsen.

Gisteren plaatsten wij nog een interessant artikel over het feit dat digital asset manager Grayscale nu ruim $3,7 miljard aan digitale activa beheert voor zijn klanten. Grayscale behoudt nog steeds de overgrote meerderheid van de huidige posities in de Grayscale Bitcoin Trust (ongeveer $3,3 miljard aan Bitcoin). Dit is bijna 90% van het totaal beheerd vermogen. Grayscale tweette het volgende plaatje:

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN