Ripple introduceert nieuwe functie op XRP grootboek

Ripple heeft bekendgemaakt dat de ‘verwijderbare accountfunctie’ goedgekeurd en toegevoegd is aan het XRP grootboekplatform. Deze nieuwe functie werd ingebracht toen de meerderheid (80% van de validatoren) voor de functie had gestemd.

De onlangs toegevoegde functie zal gebruikers helpen hun accounts te allen tijde te kunnen verwijderen. Voormalig manager van XRPCenter, Arturo Portilla, kondigde op 8 mei aan dat de nieuwe functie actief is:

Om een account te openen wordt van gebruikers verwacht om eerst 20 XRP over te maken. Voordat de nieuwe functie live ging, betekende het dat je die 20 XRP niet meer kon opnemen en deze dus kwijt was. Hier is vanaf nu dus verandering in gekomen. Gebruikers kunnen nu ten minste 75% van hun geld ontvangen, na het verwijderen van een account. Dit betekent 15 XRP, omdat 5 XRP de minimumvergoeding is voor de transactie waarbij het account wordt verwijderd.

Het voorstel voor de nieuwe functie werd vorig jaar al besproken met als hoofddoel kwaadaardige accounts die voor fraude worden gebruikt te verwijderen en een deel van de XRP terug te vorderen. Dit vonden de investeerders geen goed idee, omdat ze beweerden dat Ripple hun accounts zomaar zouden kunnen verwijderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!