Bitcoin Nieuws

Bitcoin halving maakt crypto exchanges grootste verkopers van BTC

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Sinds de uitbraak van Bitcoin (BTC) boven zijn resistance van $9.200, bleef de Bitcoin koers zich een paar dagen stabiel boven deze prijs bewegen. Het ging zelfs zo goed dat het een nieuw maandelijks hoogtepunt bereikte van $10.097. Echter daalde Bitcoin bijna 20% in de afgelopen uren, wat de koers op het moment van schrijven terugbrengt op $8.630.

Bitcoin halving

Met de aanstaande derde Bitcoin halving, die naar verluidt 12 mei zal plaatsvinden, is dit een moment waarvan iedereen zich afvraagt wat de Bitcoin koers zal gaan doen. Er zijn echter veel verschillende crypto- en Bitcoin investeerders die zich klaarmaken voor een Bitcoin stijging, want dat is wat de Bitcoin koers deed na de voorgaande halveringen.

De blauwe lijnen op de onderstaande foto geven de Bitcoin halving aan. Hieruit kun je dus opmaken dat we na de eerste en tweede Bitcoin halving aanzienlijk zijn gestegen.

bitcoin halving

Analisten denken dat Bitcoin zal dumpen

In tegenstelling tot het verhaal dat er velen denken dat de Bitcoin koers zal gaan stijgen, zijn er ook verschillende analisten die het tegenovergestelde denken. Eén daarvan is een prominent analist die vooral denkt dat de aanstaande verkoopdruk kan komen door crypto-exchanges en niet van miners.

Zoals de meesten waarschijnlijk al weten, zullen miners na de halvering 6,25 BTC ontvangen in plaats van 12,5 BTC, die ze er nu nog voor krijgen.

Volgens hem zullen de miners niet langer de grootste verkopers van Bitcoin zijn en zal de verkoopdruk van cryptocurrency exchanges komen. Hij gaf aan dat ze hun BTC-vergoedingen zullen verkopen. Een crypto-exchange genereert gemiddeld 1.200 BTC per dag aan vergoedingen, wat gelijk is aan $11,6 miljoen, en verkopen ze deze om de operationele kosten te dekken.

Na deze 2020 halving zullen miners niet langer de grootste verkopers van Bitcoin zijn. Crypto-exchanges worden de leidende verkopers. De grootste verkoopdruk op Bitcoin zal binnenkort komen van beurzen die hun BTC-vergoedingen verkopen, die zijn verzameld in fiat.”

Willy Woo zegt dat in de cryptocurrency markt vaak de uitdrukking ‘verkoopdruk’ wordt misbruikt. Als handelaren hun cryptocurrencies verkopen, dan worden deze volgens hem op elkaar afgestemd. Transacties als deze zijn moeilijk te categoriseren als verkoop- of koopvolume.

Hij merkte op dat er twee partijen zijn die de markt beïnvloeden: miners en crypto exchanges.

Er zijn slechts twee dwingende partijen op de markt. (1) Miners die het aanbod verdunnen en op de markt verkopen, dit is de verborgen belasting via monetaire inflatie. En (2) de beurzen die de handelaren belasten met fee’s en op de markt verkopen.”

Ook de CEO van Binance Changpeng Zhao vond het Twitter bericht van Woo interessant. Hij reageerde op zijn tweet met het volgende:

Interessant, niet van toepassing op @binance omdat de meeste van onze kosten in # BNB🔶 zijn. En daarvoor verkopen we alleen genoeg om onze uitgaven te dekken (wat veel lager is dan ons inkomen), de rest zijn we #HODL.”

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN