Ethereum

Ethereum-futures kunnen binnenkort gelanceerd worden, aldus analist

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het is alom bekend dat Bitcoin-futures een erg belangrijk product voor CME is. Nu is het echter zo dat investeerders zich al enige tijd afvragen wanneer Ethereum (ETH) -futures toegevoegd zullen worden aan het platform. Deze investeerders worden binnenkort, volgens een prominente crypto-trader genaamd Bitcoin Jack, op hun wenken bedient.

Ethereum-futures worden binnenkort gelanceerd?

Hij zei het volgende op Twitter:

“ETH-futures op CME zullen een enorme impact hebben en deze keer is dit logisch vanuit cyclisch perspectief. Het is ook logisch om ETH 2.0 stakes te kunnen hedgen. Dus ik vermoed dat het niet lang zal duren voordat we deze futures gelanceerd zien worden.”

Mocht deze lancering dus plaatsvinden dan zal dit een “enorme impact” hebben op de Ethereum koers, aldus Bitcoin Jack. Er zat echter niet veel achter deze bewering, buiten het feit dat hij gelooft dat Ethereum 2.0 voor een groeiende vraag zal zorgen. De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft echter wel onlangs zijn steun voor dit idee uitgesproken.

In gesprek met Bloomberg eerder dit jaar, voorzitter van de CFTC, zei Heath Tarbert dat hij verwacht dat Ethereum-futures in de nabije toekomst naar de Amerikaanse markten zullen komen:

“We hebben zeker Bitcoin-futures gezien, zowel in contanten afgewikkeld als fysiek afgeleverd. Ik denk dat we ook Ether-futures zullen zien, en nu dingen beginnen te migreren naar de commodity markt, zullen we ze nog veel meer gaan zien.”

En eind vorig jaar, tijdens een evenement in Washington D.C., zei Tarbert dat hij verwachtte dat dergelijke derivaten binnen zes tot twaalf maanden op de markt zouden komen.

Er is vraag vanuit de markt

Er is schijnbaar institutionele vraag naar Ethereum, wat bijdraagt ​​aan het feit dat er binnenkort futures op de markt zullen komen. Hier twee voorbeelden van grote partijen die met Ethereum bezig zijn:

  • Fidelity Investments, een vermogensbeheerder van meerdere biljoenen dollars, gaf eind vorig jaar aan dat het, als reactie op de vraag, in de nabije toekomst zal proberen Ethereum-diensten te implementeren.
  • Er is ook Grayscale Investments, een cryptofonds dat in 2020 voor meer dan €134 miljoen aan ETH-aankopen registreerde, waarvan de meeste afkomstig waren van institutionele beleggers.

Met een duidelijke institutionele vraag naar Ethereum en een groen licht vanuit de CFTC, lijkt het er op dat we binnenkort Ethereum-futures gelanceerd kunnen zien worden. Alhoewel, niet iedereen denk er zo over.

Niet iedereen is positief

Noelle Acheson, de onderzoeksdirecteur van CoinDesk, schreef in een opiniestuk dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat “we de Ether-futures in een groot volume binnenkort zullen zien op een gereguleerde Amerikaanse beurs. Als het ooit gebeurt”.

Acheson beargumenteerde haar vernietigende opmerking en keek naar een samenloop van factoren. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

  • De relatieve illiquiditeit van Ethereum vergeleken met Bitcoin.
  • De onzekerheid over de consensusmechanismen van de blockchain en mogelijke controversiële hard forks.
  • De DAO-hack.
  • Het voorgestelde, potentieel effect-achtige, vermogen om ETH te staken bij een toekomstige update.
  • Het simpele feit dat Ethereum niet gebouwd is om een ​​investeringsmiddel te zijn, betoogde ze. ETH werd gepromoot als “gas” voor het internet van waarde.

Haar argument is dat deze kenmerken de cryptocurrency veel onzekerder maken dan Bitcoin. Hoewel de CFTC ETH misschien goedkeurt, zijn het de beurzen die aan het eind van de dag een groot deel van het reputatierisico lopen wanneer ze het aanbieden.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Ethereum, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN