Bitcoin krijgt steun van Miljardair Paul Tudor Jones

Bitcoin (BTC) heeft een flinke daling rechtgezet na de afgelopen crash van 12 & 13 maart en doorbrak gisteren alweer de $9.400 om vervolgens de $10.000 op te zoeken. De steun voor Bitcoin lijkt nu ook te komen van miljardair Paul Tudor Jones, als een afdekking tegen de inflatie die hij ziet als gevolg van het drukken van geld door de centrale bank. Dit meldde Bloomberg op 7 april.

Het rapport geeft aan dat het hem herinnert aan de rol die goud speelde in de jaren zeventig. Hij zei het volgende

“De beste strategie om de winst te maximaliseren is om het snelste paard te bezitten. Als ik gedwongen ben te voorspellen, is mijn gok dat het Bitcoin zal zijn.”

Volgens Paul Tudor Jones zal er, met de huidige snelheid waarmee de Fed geld bijdrukt, sowieso een flinke inflatie aankomen. Zijn berekening geeft aan dat er sinds februari ongeveer 3,9 biljoen dollar is bijgedrukt. Dit is het equivalent van 6,6% van de wereldwijde economische productie.

Het is wereldwijd zo snel gebeurd dat zelfs een marktveteraan als ik sprakeloos was. We zijn getuige van de grote monetaire inflatie – een ongekende uitbreiding van elke vorm van geld, in tegenstelling tot alles wat de ontwikkelde wereld ooit heeft gezien.”

Zijn keuze voor Bitcoin wordt momenteel verstevigd door de richting waarop de wereld zich voortbeweegt in het digitaliseren van valuta. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een eerder artikel dat we hebben geschreven over de centrale bank van Nederland, De Nederlandsche Bank, die van plan is om een digitale euro te ontwikkelen.

“Ik ben geen hard geld noch een crypto-noot”, schreef Paul Tudor Jones. “Het meest overtuigende argument voor het bezit van Bitcoin is de komende digitalisering van valuta overal, versneld door Covid-19.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!