Bitcoin prijs

Bitcoin halving zoekopdrachten aanzienlijk gestegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Met nog een handvol dagen te gaan staat ons alweer de derde Bitcoin (BTC) halving te wachten. Het evenement zal de hoeveelheid nieuwe Bitcoin, die de markt op zullen komen, verminderen door de beloningen voor miners met 50% te verlagen. De miners zullen hun inkomsten dus letterlijk zien halveren. In plaats van 12,5 BTC, die ze er nu nog voor krijgen, ontvangen ze na de halving nog maar 6,25 BTC.

Wat is de BTC halving?

Bitcoin halving zoekopdracht bereikt hoogtste punt

Als we op Google Trends kijken naar het aantal zoekopdrachten wereldwijd in 2020, omtrent de Bitcoin halving, dan zien we dat het aantal zoekopdrachten in de maanden januari t/m midden maart redelijk op hetzelfde niveau is gebleven. Langzamerhand in de maand april is hier verandering in gekomen en is het aantal zoekopdrachten geleidelijk aan flink gestegen. Het ging in april zelfs zo hard dat de Bitcoin halving op 30 april zijn hoogste piek van dit jaar bereikte van 100 punten.

Bron: Google Trends

Grote economieën zoals de VS, het VK, India en Zuid-Korea komen niet voor in de Trend-gegevens, ondanks dat ze een robuust en bruisend cryptocurrency-ecosysteem hebben in termen van werknemers en ondernemers.

Volgens Google Trends zijn de top 5 landen wereldwijd waar het meest gezocht wordt op Bitcoin halving Sint Helena, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en Bahrein. Nigeria en Singapore zijn de landen die de top 10 afsluiten.

Bron: Google Trends

De zoekopdrachten vertonen een griezelige gelijkenis met de prijsgrafieken van Bitcoin, wat aangeeft dat verschillende handelaren Google Trend-gegevens beschouwen als een voorspellende ‘indicator’ voor prijzen. Het is echter moeilijk om stijgende prijzen volledig toe te schrijven aan alleen Google-trends.

BTC halving verwachting

De verwachting is dat de volgende halving rond 11 mei zal plaatsvinden. Analisten voorspellen dat de aanstaande halvering ervoor zal zorgen dat de Bitcoin koers richting de $10.000 zal stijgen. Zo viel het cryptocurrency handelaar Crypto_rand bijvoorbeeld op dat we momenteel een bullish pennant pattern aan het vormen zijn. Dit zorgt meestal voor een uitbraak naar boven en in dit geval zou dit weleens de weg richting $10k zijn.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN