Bitcoin Midden-Oosten

Activiteit Bitcoin ontwikkelaars bereikt all time high

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bitcoin is de afgelopen maanden erg populair gebleken. Dit is terug te zien in de koers, de hashrate, het aantal nieuwe adressen en nu ook in het aantal commits op GitHub. Het is zelfs zo dat, in de weken voorafgaand aan de halvering, meer ontwikkelaars tijd hebben besteed aan de cryptocurrency dan ooit tevoren. Dit volgens de laatste gegevens van GitHub.

Afgelopen maand had Bitcoin Core in totaal 510 commits, meer dan in enige andere maand sinds de lancering van BTC. Bitcoin Core is de meest gebruikelijke software die wordt gebruikt om de Bitcoin-blockchain uit te voeren. Het is oorspronkelijk gepubliceerd door de uitvinder van Bitcoin, Satoshi Nakamoto. En een commit betekent dat de code wordt geüpload naar GitHub, een populaire website voor het hosten van open-source coderingsprojecten.

Slechts een paar andere maanden in de geschiedenis van het vlaggenschip van cryptocurrency zijn bijna 500 commits toegevoegd. Dit gebeurde in april 2018 en in oktober en november 2019.

Bron GitGitLog

De meeste ervaren ontwikkelaars kunnen bijdragen aan de Bitcoin Core-code, en gegevens van GitGitLog laten zien dat, gedurende de 10-jarige geschiedenis van de cryptocurrency, 830 ontwikkelaars hun bijdrage geleverd hebben. Er zijn momenteel echter 56 actieve ontwikkelaars.

De ontwikkeling van Bitcoin Core wordt gedeeltelijk gefinancierd door het Blockstream, Lightning Labs, Square Crypto, MIT’s Digital Currency Initiative en door enkele andere bedrijven.

Zo liet een eerder onderzoek van BitMEX zien wie de ontwikkeling van de open source software achter Bitcoin (BTC) financiert. De onderzoekers gebruikten openbaar beschikbare informatie en gegevens van de betrokken personen. Hiermee kon, volgens de onderzoekers, het meest uitgebreide beeld gegeven worden van de financiering van open source Bitcoin-ontwikkelaars.

Het is onduidelijk waarom het aantal commits vorige maand een nieuw record bereikte, hoewel gebruikers op Reddit hebben gespeculeerd dat ofwel programmeurs “geen afleiding hebben” vanwege de door coronavirus veroorzaakte lockdowns, of dat ontwikkelaars aan de code werken voorafgaand aan de halvering.

Een Redditor wees erop dat de meeste commits betrekking hadden op het repareren van tools die het testen makkelijker maken, en het opruimen van stukjes code die een beetje rommelig of inefficiënt zijn.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN