Bitcoin halving koers analyse

CryptoCoinTalk: pre-halving Bitcoin koers analyse

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Bitcoin halving is in aantocht. Op 11 mei zal het evenement gaan plaatsvinden. Het is een belangrijk moment voor Bitcoin (BTC) en dus de cryptomarkt. Het verleden heeft uitgewezen dat de meeste Bitcoin halvings een grote stijging kenden in aanloop naar het evenement, een grote daling vlak voor of na het evenement en een veel grotere rally ná de Bitcoin halving. Of de geschiedenis zich wederom zal herhalen, moet nog blijken, maar datgene wat we in ieder geval wel kunnen doen is het kijken naar de huidige koers en naar de mogelijke scenario’s die we kunnen verwachten.

Hogere time-frames

Bron: TradingView

Als we naar het daily timeframe kijken zien we dat we een belangrijk daily orderblock gebroken hebben en dat we op dit moment tegen resistance van de vorige high aan zitten.

Bron: TradingView

Daarnaast is ook goed te zien dat we op het hele hoge tijdsframe enkel sideways aan het bewegen zijn. Indien we echt bullish willen worden moeten we uit de range op het hoge tijdsframe breken. Als dat gebeurt verwachten wij dat Bitcoin wederom in een bulltrend gaat komen.

Lagere time-frames

Bron: TradingView

Als we verder inzoomen naar het lage tijdsframe is ook goed zichtbaar dat we op dit moment aan het rangen zijn. Wel is er compressie in de prijs te zien. De range waarin de prijs beweegt wordt steeds smaller en daardoor ontstaat een bull pennant. Deze pennant zou er voor kunnen zorgen dat we de highs breken en wellicht zelfs uit de range breken!

Bron: TradingView

Als we op de 1-uur-grafiek gaan kijken zien we ook een afwijzing ontstaan, die er voor kan zorgen dat we een beweging omlaag naar de onderkant van de pennant gaan maken. Als we nog een kleine beweging omhoog maken, en de resistance testen, zou dat een mooie short kans kunnen opleveren.

Conclusie

Op dit moment neigen wij naar een beweging omlaag, naar de onderkant van de bull pennant. Het hoge tijdsframe ziet er nog altijd redelijk bullish uit. We zouden graag de vorige high gebroken zien worden, zodat we een voortzetting van de uptrend kunnen zien. Aangezien de halving nu wel heel dichtbij komt en het event behoorlijk gehyped wordt kunnen we op de korte termijn veel volatiliteit verwachten. Houd daar dus rekening mee!

Trade safe allemaal!

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Check dan ons Telegram kanaal op: CryptoCoinTalk TradingZone of klik op het logo hieronder om onze chat te joinen!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN