XRP koers

Mede-oprichter oprichter van Ripple heeft 54 miljoen XRP verkocht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Mede-oprichter van Ripple Labs, Jed McCaleb, verkocht in april 2020 meer dan 54 miljoen XRP en heeft, volgens zijn wallet-activiteit, nog steeds miljarden XRP over.

$8 miljoen rijker

De wallet-activiteit van mede-oprichter van Ripple, Jed McCaleb, laat zien dat hij tussen 1 en 30 april ten minste 54 miljoen XRP heeft verkocht. MCcaleb lijkt zijn voorraad XRP-tokens regelmatig te liquideren. Volgens het rapport van TheCryptoAssociate lijkt dat het wallet-adres, dat door Jed McCaleb zou worden gebruikt om XRP te verkopen, in april in totaal 54 miljoen XRP ontving.

De publicatie meldde dat dezelfde portemonnee momenteel nog ongeveer 76 miljoen XRP-tokens bevat. Het artikel meldde het volgende:

“We merkten dat alle uitgaande transacties dezelfde bestemmingsportemonnee hadden. In het bijzonder een Bitstamp-exchange-adres. Bij het analyseren van de beurswallet zagen we dat de XRP werd verhandeld naar USD. De portemonnee bevat momenteel meer dan $8 miljoen in USD.”

Nog miljarden over

Jed McCaleb wordt beschouwd als een belangrijke speler in de geschiedenis van cryptocurrency, nadat hij de Mount Gox-uitwisseling had gecreëerd en mede-oprichter was van Stellar. McCaleb was ook mede-oprichter van OpenCoin in 2012, dat later werd omgedoopt tot Ripple, en kreeg 9,5 miljard XRP toegewezen. De grote voorraad van XRP leidde tot controverse rond McCaleb toen hij zijn voornemen aankondigde om zijn deel van XRP te verkopen, een verklaring waardoor de tokenprijs binnen 24 uur met 40% daalde. McCaleb onderhandelde echter een overeenkomst van zeven jaar met Ripple die zijn maandelijkse en jaarlijkse omzet van XRP beperkte.

Het is bekend dat McCaleb in februari 2020 nog steeds bijna 4,7 miljard XRP bezat. McCaleb heeft echter beweerd dat hij van plan is XRP langzaam en gestaag te verkopen, en hij is niet van plan andere bedrijven in deze branche negatief te beïnvloeden. Jed McCaleb heeft tussen 2014 en 2019 meer dan 1 miljard XRP verkocht. Tevens wordt Ripple er zelf van beschuldigd XRP te hebben verkocht om winst te maken en de prijs van de token laag te houden.

Ripple nooit meer boven de $1

Gisteren plaatsten wij nog een artikel over de kwartaalcijfers van het XRP-marktenrapport dat op 30 april werd gepubliceerd. En we kunnen wel stellen dat dat er niet al te best uit zag. Het bedrijf rapporteerde een daling van 87% in het eerste kwartaal van 2020, wat een enorm verlies betekent. Ripple heeft in het eerste kwartaal van dit jaar in totaal $1,75 miljoen aan XRP verkocht, ten opzichte van $13,08 miljoen in het vierde kwartaal van 2019.

De slechte prestaties vallen ook op bij verschillende analisten en er wordt zelfs gesuggereerd dat Ripple de komende jaren onder maat zal blijven presteren, waarbij een analist zegt dat de XRP koers nooit meer boven de $1 uit zal komen.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Ripple (XRP), maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN